buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. szeptember 24, csütörtök
Gellért és Mercédesz napja

Évfordulók:
1896: Scott Fitzgerald születése
1910: Vas István születése (Budapest)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

A hónap új könyvei - 2008 június

1  |  2  |  3  |  4  ]

Cartaphilus Kiadó
2143 Kistarcsa, Bem u. 13.
Tel.: (28) 506-135
Fax: (28) 506-136

Hazug, mint egy melltartó
777 idézet a francia nyelvű kultúra világából

Ár: 2600 Ft
232 oldal
Méret: 120x180 mm

Szeretettel ajánljuk ezt a könyvet – a franciául tanulókon kívül – mindazoknak, akik még nem tudják, hogy: miért bocsátott meg Jézus a házasságtörő nőnek, mikor van igazi kaméleonszíne egy kaméleonnak, miért olyan ostobák a tábornokok, mi a legjobb módszer a tengeribetegség leküzdésére, miért nem szabad pofon ütni egy süket embert, melyik a legszörnyűbb szexuális aberráció?


Aldous Huxley:
Szép új világ

Ár: 3000 Ft
320 oldal
Méret: 114x195 mm

2540-ben a Boldogságra való puszta törekvés kevés, ha egyszer még az Életnél is több, a holtig tartó Ifjúság elidegeníthetetlen joga is mindenkinek megadatott. Ki bánja, ha közben a Szabadság és Egyenlőség hiú eszméi s megannyi más kacat mind oda került, ahová való: a történelem szemétdombjára! Mert aki mást, úgymond többet akar – Istent, költészetet, jóságot, szabadságot, olykor a magány csendjét vagy épp a bűn katarzisát – az nem akar mást, mint a boldogtalanságot.


Aldous Huxley:
Visszatérés a szép új világhoz

Ár: 2900 Ft
160 oldal
Méret: 114x195 mm

Vissza, de nem a jövőbe, a Ford utáni hetedik század szép új világába, hanem a jelen csöppet sem tetszetős és fiatalosnak is aligha mondható huszadik-huszonegyedik századába. Hogy a szerző negyedszázaddal korábbi jóslatainak némelyike 1959-re, a Viszszatérés megírásának korára valóra vált, vagy jó úton haladt – és persze halad ma is – a megvalósulás felé, az inkább aggodalomra, mint bizakodásra ad és adott okot. Hogy az orwellinél is ijesztőbb rémálom, a túlnépesedés valós veszélyeit túlszervezettséggel és totális lélekkontrollal elhárító, fogyasztói utópia rémálma mégsem vált eleven valósággá minden lehangoló részletében, az tán egy kicsit az esszéista Huxley gondolatkísérleteinek, köztük a Visszatérésnek is köszönhető.


Anthony Burgess:
A narancsműves testamentuma

Ár: 2700 Ft
192 oldal
Méret: 114x195 mm

Enderby menni New York. Azazhogy Enderby úr ezúttal New York városát keresi fel. A most egyetemi vendégprofesszorként elébünk és mindenféle monomániás kihívója elé lépő Enderbyt sem acsarkodó diákjai, sem ön- és közveszélyes rajongói, sem pedig a kereskedelmi média ragadozói nem rettentik meg. Az Újvilág európai vándora legyőzőre csakis a komor kaszásban talál. Ender-bynél azonban talán még a Halál se mehet biztosra. Ne fogadjunk rá, hogy most láttuk utoljára!


Boris Vian:
Blues egy fekete macskáért
Novellák
Boris Vian Életműsorozat 4.

Ár: 2500 Ft
260 oldal
Méret: 120x180 mm

Ezek a Vian-novellák a) most jelennek meg először magyar nyelven, b) eddig csak – hogy is mondjam finoman? – „több sebből vérző” fordításban jelentek meg, c) korábban csak – ma már nehezen fellelhető – folyóiratokban vagy antológiákban jelentek meg. (Megjegyzem, egyik-másik novellára a „b” és „c” pont egyaránt érvényes, és ezekben az esetekben a „c” pont máris pozitív előjelet kap.)


Boris Vian:
Venyigeszú és a plankton
Boris Vian Életműsorozat

Ár: 2500 Ft
228 oldal
Méret: 125x185 mm

A Venyigeszú egy olyan időszak termése, amikor Boris még nem tekintette magát írónak. Az egyetemről épp csak kikerült, munkájában nem sok örömet találó Vian a zenélésre és bohókás tevékenységekre koncentrált – amelyek között az írás csak egy volt. „1943-ban írtam egy regényt, főként azért, hogy a rossz bulikat annyira élvező jampecoknak megmutassam, milyen is volt egy házibuli a régi szép időkben (1935–39)” – emlékszik vissza a Venyigeszú születésének körülményeire.


Charles Bukowski:
Hollywood

Ár: 3000 Ft
332 oldal
Méret: 114x195 mm

Bukowksi az „amerikai slumok koszorús költője”, a sokak szerint szerethető, emberkerülő, alkoholista úgy látszik, csak érett regényíró korában jön rá, hogy Hollywood fénye talán csalóka kissé. Ha az olvasó ezt már régen gyanítja is, nem kell, hogy visszariadjon: akik kedvelik Bukowski brutálisan egyszerű stílusát, azok ezt a Hollywood című könyvben végtelen őszinteségével – s a szerzőtől nem is megszokott öniróniával – körítve élvezhetik.


Christopher Sandford:
Sting

Ár: 4600 Ft
384 oldal
Méret: 143x223 mm

A Sting életét feldolgozó műben a szerző megpróbál a klisék mögé látni, megpróbál a színfalak mögé jutni; fellebbenti a fátylat a Police-on belüli ellentétekről, és a maga valójában mutatja be azt a zenei zsenit, aki olyan albumokat készített, mint a Nothing Like the Sun, vagy a Ten Summoner’s Tales; a közönség elé tárja Sting ökológiai ügyeit és financiális lépéseit éppúgy, mint számos szexuális jellegű kalandjának megismerhető részleteit – vagyis elénk állítja Stinget, a legendát, a férfit, a politikai aktivistát, az előadóművészt, aki tetteivel és alkotásaival folyamatosan elkápráztatja a világot.


Dalton Trumbo:
Johnny háborúja

Ár: 2700 Ft
212 oldal
Méret: 123x195 mm

A regény, amelyet Trumbo 1938-ban írt, az első világháború idején kezdődik és történetesen a következő világháború kitörése után két nappal került a boltokba. Hamarosan jött Pearl Harbor, és népszerűtlenné vált a mű üzenete. Trumbo az 1970-es kiadás előszavában már így ír: „arra kényszerítjük fiainkat, hogy válaszszanak börtön és (ekkor éppen: vietnami) koporsó között – az elkerülhetetlen megvetéssel és börtönnel járó szolgálatmegtagadás vagy a könnyen halállal végződő hazafiság között”.


Döbrentey Ildikó:
Égbőlpottyant legújabb mesék

Ár: 2500 Ft
120 oldal
Méret: 210x290 mm

Döbrentey Ildikó, immár nagymamaként, derűs bölcsességgel mesél gyermekeinknek és unokáinknak. Meséi a születés-halál-élet örök körforgásába illeszkednek, mint az idő kerekének megtartó küllői...


E.T.A. Hoffmann:
Murr kandúr életszemlélete

Ár: 3900 Ft
456 oldal
Méret: 114x195 mm

Murr Kandúr, a világirodalomnak ez az egyik legkedvesebb állatalakja, a maga költői „pályafutásával”, életfilozófiájával szinte a kor viszonyainak csúfondáros torzképét villantja fel. Hoffmann-nak ez a műve a német romantika legérettebb, leghumorosabb, ma is friss és élvezetes alkotása.


Erich Maria Remarque:
Nyugaton a helyzet változatlan

Ár: 2900 Ft
228 oldal
Méret: 123x195 mm

Az első világháború története a gimnáziumi padból bevonult diákok szemszögéből, akik az iskolapadon és a fronton kívül semmit mást nem láttak még a világból. Erich Maria Remarque az ő szenvedéseiket és kiábrándulásukat örökíti meg. Az iszonyattal telített légkörben egyedüli megtartó erő a bajtársiasság.


Földes László / Hobo:
Vissza a 66-os úton

Ár: 3900 Ft
128 oldal
Méret: 195x260 mm

Aki szeretné jobban megismerni Hobót, ebben a könyvben szó szerint kilesheti a titkait, hiszen a gyökereit felkutatni indult, hogy belerúghasson a 66-os betonjába. Aki „csak” egy képes útinaplóra vágyik, az sem csalódik. Váltsanak jegyet ezzel a könyvvel egy utazásra, amelyben a szerző térben és időben irodalommal, képzőművészettel és zenével itatta át a lapokat.


Glenn Povey:
Pink Floyd
Echoes

Ár: 11900 Ft
368 oldal
Méret: 241x294 mm

A Pink Floyd nem csupán egyike volt a rockzenét előbbre mozdító, s azt valódi kulturális, majd művészeti jelenséggé nemesítő zenekaroknak. Pszichedelikus, elektronikus kísérleteikkel kétségtelenül megreformálták a rock-koncerteket. A külön keverőpult mögül irányított – esetükben háromszázhatvan fokos – hangkép, a színpompás fényjátékok, a modellekkel, vetítéssel tarkított színpadi show, a roppant hangerő ma szinte minden magára valamit is adó aréna-együttes élő produkciójához hozzá tartozik.


Harry Mulisch:
A menny felfedezése

Ár: 4980 Ft
616 oldal
Méret: 143x223 mm

A menny felfedezése hatvanöt fejezet, majd kilencszáz oldal: ez a mű pszichológiai, filozófiai, teológiai summázat egyben, de idő-, fejlődés- és kalandregény is. Ezek után ki gondolná, hogy könnyű olvasmány – és mégis az. Lebilincselő, izgalmas történet, hús-vér szereplőkkel, remek párbeszédekkel és töprengésre késztető eszmefuttatásokkal.


Henry Rollins:
Punk a platón

Ár: 5900 Ft
304 oldal
Méret: 216x280 mm


A Punk a platón brutális és brutálisan őszinte, olykor már megrázóan zavaró képi- és verbális hatásokkal élő napló a Black Flag zenekar „fénykoráról”. Az 1981–1986-os időszakot átfogó könyv több mint egyszerű beszámoló egy zenekar életéről. A vég nélküli ki- és bepakolások, utazások, küzdelmek, megaláztatások, rendőri és rajongói brutalitások elsorolása mellett éles, sőt kíméletlen társadalom- és „emberiségkritika”, amelyben mindenki megkapja a magáét.


Jack Kerouac:
Tristessa / A szőke bombázó

Ár: 2500 Ft
144 oldal
Méret: 114x195 mm

E könyv két olyan, a Duluoz-le-gendába illeszthető írást foglal magába, amely Kerouac buddhista életfilozófiáját fejezi ki hosszabb vagy rövidebb elbeszélés formájában. A Tristessa egy lerobbant, drogfüggő mexikói prostituált története, akit megszépítenek, míg A szőke bombázó legfőbb tanulsága: a közönséges testi vonzalmat is felülírhatja az élmény, hogy a vágy amúgy alantas tárgya ugyanannak a lényegnek hordozója – emberi lény.


Jaroslav Hašek:
Amikor a bolsik betiltották a karácsonyt

Ár: 2300 Ft
140 oldal
Méret: 114x195 mm

Jaroslav Hašek világhírű cseh író nyughatatlan természet volt. Humoristaként mindenbe beleütötte az orrát – többek között a politikába is. E kötetben elsősorban azokat az elbeszéléseit gyűjtöttük egybe, amelyek a végnapjait élő Habsburg-monarchia
visszásságait figurázzák ki: a pártos torzsalkodást, a parlamenti visszásságokat, a cenzúra elvakultságát és a rendőrség tehetetlenségét. Hašek megszökve a monarchia hadseregéből tevékeny részt vállalt az oroszországi politikai életben és polgárháborúban is...


John Lydon:
Rotten

Ár: 4600 Ft
Méret: 143x223 mm

Évtizedeken át a rockzene világában zajló nagy változásokról csak töredékes információk jutottak el hozzánk. A punknak a többi műfajnál is mostohább sors jutott: a kósza szóbeszéden kívül alig tudtunk meg róla bármit is. Most a leghitelesebb forrásból, magától Johnny Rottentől olvashatunk a korszakról.


Marilyn Manson:
Út a pokolból

Ár: 3900 Ft
Méret: 143x223 mm

Bár sokan valószínűleg a tizennyolc éven felülieknek címkével látnák el a kötetet, sokkal jobban illene rá a tizenhat éven aluliaknak ajánlás, hiszen a zenekar sok rajongója tartozik éppen ebbe a korosztályba, úgyhogy mielőtt ők is túl komolyan találnák venni a Manson-jelenséget, nem árt, ha elolvassák ezt az egyébként szellemes, jól megírt könyvet.

 

1  |  2  |  3  |  4  ]

 

KÖNYV-TÁRLegfrissebb témák:

Orvosi könyvek eladók

Orvosi Tankönyvek Egyetemistáknak

Fazekas István hőskölteményének hatásai

Guaranteed Payday Loans No Brokers @ http://www.neopayday.co.uk/

Payday Loans no Debit Card | https://www.loansprofit.co.uk/ | No Debit Card Payday Loans

Vásároljon jogosítványt, útlevelet, IELTS <TOEFL, személyi igazolványt

Teljes lista...

Legnépszerűbb könyvek:

Fókusz Könyváruházak
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők - Magyar irodalmi szerelmeskönyv

Alexandra Könyváruházak
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Bookline.hu
E.L. James: A szabadság ötven árnyalata

Sikerlisták...


Új Könyvpiac a hírlapárusoknál, illetve az Interspar, Kaiser’s és az Auchan üzletekben is

Tisztelt Olvasónk!

Ha a könyvesboltokban már nem sikerült hozzájutnia lapunkhoz, akkor az itt található lista segítségével keresse fel az Önhöz legközelebbi hírlapárusító-helyet, vagy valamely Interspar, Kaiser’s, illetve Auchan bevásárló központot.

Amennyiben biztosan szeretne lapunkhoz hozzájutni, akkor fizessen elő most!
Online előfizetés

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Országos Internet Szaknévsor
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu