Mindennapi jogügyletek közérthetô nyelven
2001.10.18

Szakmai - mind kereskedôi, mind kiadói - körökben nagy érdeklôdés kisérte a Jogász a Családban Sorozat megjelenését, amelynek szerkesztôi arra vállalkoztak, hogy a nagyközönségnek újszerű segítséget nyújtanak különféle jogügyleteik szakszerű és megbízható megoldásához.
 

A már piacra került csomagok, például a Kössünk munkaszerzôdést!, a Kössünk lakásbérleti szerzôdést!, Kössünk gépjármű adásvételi szerződést! vagy a Tegyünk minôségi reklamációt! fogyasztóvédelmi elismerése, piaci sikere azt jelentette a készítôk számára, hogy kiadói filozófiájuk utat talált a polgárokhoz.

A kiadás mögött álló IGF Project Management Kft. egy új szemlélet elterjesztésére, a nyugati világban ugyan már hétköznapinak mondható, de nálunk még megismertetésre váró mozgalom, az úgynevezett Csináld magad! különleges területen, a jogügyletek, a szerzôdéskötések területén történô honosítására tett ígéretesnek mondható kisérletet.

A Jogász a Családban elnevezésű sorozat. a sorsuk intézését saját kezükbe venni szándékozókat szeretné kisegíteni. Az egyes kötetek szerkesztôi arra törekedtek, hogy a mindennapokban leggyakrabban elôforduló jogügyletek biztonságos otthoni elkészítéséhez hathatós gyakorlati segítséget nyújtsanak.

A Kiadványok legfôbb erénye, hogy ezeket fogyasztó írja fogyasztónak – nem jogászok! Ugyanakkor tökéletesen megbízható, hiszen elkészítésében tanácsaikkal kitűnô jogászok is részt vettek. Ennek a kettôségnek eredménye a törvényi megalapozottság és a közérthetô nyelvezet, illetve a tennivalók könnyen követhetô logikai rendje. Ebben a lefóliázott A/4-es iratgyűjtôben teljeskör?en megtalál a vevô mindent, amire szüksége lehet a címben jelölt szerzôdéskötéshez: a kitöltendô nyomtatványok mellett felvilágosításokat, figyelmeztetéseket, tanácsokat, hasznos tudnivalókat.

Új termékkategória a Jogász a Családban, hiszen a használati értéke több, a benne megtestesülô gondolkodásmód, életfilozófia a felhasználása után is tovább hat a vásárlóra, megváltoztathatja egész életvitelét stb. Ezt itt azért is fontos hangsúlyozni, mert a kereskedelem számára olyan vásárlókat is vonz a boltba, árúházba, akik azt egyébként nem látogatnák. Ha e termék jellegét is definiálni próbáljuk, elmondható róla, hogy hiánypótló termék elérhetô áron. A fentiekbôl következik, hogy forgási sebessége kedvezô és kifejezetten többletforgalmat biztosít, mert nem más, már jelenlevô kiadók könyveitôl vonja el az érdeklôdést, hanem unikumként jelentkezik.

A Jogász a Családban sorozat terjesztéséhez a kiadó a megszokott kereskedelmi csatornák (például: könyvesboltok, nyomtatványboltok és hipermarketek) mellett alternatív értékesítô helyekkel is kisérletezik, például már megjelentek a budapesti benzinkutak shopjaiban is. A kiadványok megrendelhetôk postai úton is, részletes felvilágosítást a kiadó 464-7319-es telefonján kaphat.

©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu