Négy fiatal utazik az uniós küldöttséggel a Nobel-békedíj átadására
2012.12.04

Egy olasz, egy lengyel, egy máltai és egy spanyol fiatal nyerte az Európai Bizottság által meghirdetett rajz- és írópályázatot, így ők utazhatnak el Oslóba, hogy részt vegyenek jövő hétfőn a Nobel-békedíj átadásán – tudatta hétfőn az Európai Bizottság. Jövő, Európa, béke: mit jelent számodra az európai béke? – erre a kérdésre kellett válaszaikat rajzban vagy írásban megfogalmazniuk a pályázóknak. A felhívásra 33 országból 5400-an jelentkeztek.

A 8 és 24 közötti korosztály számára kiírt pályázaton a 8 és 12 közöttiek rajzban, a 12 évnél idősebbek pedig legfeljebb 120 karakterből álló írásban válaszolhatták meg a kérdést. A legjobb 16-ot az Európai Ifjúsági Fórum választotta ki, a három legjobbat Jean Van Hamme képregényíró vezette zsűri választotta ki, a negyedik győztest pedig egy internetes közösségi oldal közönségének szavazatai alapján hirdették ki.

Spanyolországból a 12 éves Ana Fanlo Vicente nyerte el a zsűri tetszését, Olaszországból a 16 éves Elena Nicoletta Garbujo utazhat Oslóba, Lengyelországból pedig Ilona Zielkowskát választották ki. Az internetes közösségi oldalon a máltai Larkin Zahra kapta a legtöbb szavazatot, így ő is ott lehet a hivatalos delegáció tagjaként jövő hétfőn, amikor az Európai Unió vezetői átveszik a Nobel-békedíjat.

(MTI)

©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu