Szobrot állít Gyurkovics Tibornak Mosonmagyaróvár
2012.11.28


Gyurkovics Tibor
Szobrot állít Gyurkovics Tibor írónak, költőnek, publicistának Mosonmagyaróvár – derül ki a helyi képviselő-testület elé e héten kerülő előterjesztésből. A dokumentum szerint az önkormányzat már alá is írta a szándéknyilatkozatot Zsin Judit szobrásszal az alkotás elkészítéséről.

A munka becsült költségeit 3,5 millió forintra teszik, amelyből 2,45 milliót a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott pályázatból, 1 milliót miniszteri támogatásból kívánnak előteremteni, a város pedig a fennmaradó 50 ezer forinttal járulna hozzá a vállalkozáshoz.

Az előterjesztésből az is megtudható: az alkotást a Cselley-ház előtt helyeznék el. A Hansági Múzeum részeként működő épület ad otthont a négy éve elhunyt alkotó nagybátyja műgyűjteményének, és ide került halála után Gyurkovics Tibor kollekciója is.

A házban már megkezdődött a Gyurkovics-emlékszoba kialakítása, amelyet a művész személyes tárgyaival, megjelent köteteivel és képzőművészeti hagyatékának értékes darabjaival rendeznek be, megnyitását születésnapjára, december 18-ára tervezik.

(MTI)

©1997-2022 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu