Megjelent XVI. Benedek pápa Jézus-könyvének harmadik kötete
2012.11.21

Egyszerre húsz nyelven, egymillió példányban jelent meg XVI. Benedek pápa A názáreti Jézus című könyvének harmadik kötete, amelyet kedden mutattak be a Vatikánban. Jézus gyermekkoráról szól a 2007-ben indított trilógia most publikált utolsó kötete. A názáreti Jézus második része 2011-ben jelent meg. XVI. Benedek öt év alatt három bestsellert írt – kommentálta az olasz sajtó a pápa új művét.

Olvasói sikerre számít a Vatikán is, ezért jelent meg A názáreti Jézus harmadik kötetének első kiadása rögtön egymillió példányban – hangoztatta Federico Lombardi szentszéki szóvivő a vatikáni sajtótájékoztatón.

A Libreria Editrice Vaticana vatikáni és az olasz Rizzoli könyvkiadó együttműködésében megjelent könyv a pápa által írt bevezető szerint „valójában nem harmadik kötet, hanem az első két könyv előszobája, amely sorrendben utoljára született meg”.

A teológustudós XVI. Benedek az Evangéliumból kiindulva értelmezi és magyarázza Jézus életének eseményeit. Kitér Jézus genealógiájának kérdéseire, választ ad a XVI. Benedek által „bátor asszonynak” nevezett Szűz Mária szüzességének misztériumára és az „igaz embernek” tartott Szent József apai szerepére is - írta a könyvről az olasz sajtó.

A recenziók szerint XVI. Benedek a múltbéli és kortárs teológia interpretációit ismertetve személyes értelmezést nyújt Jézus gyermekkoráról, hangoztatva, hogy a „teológia nem merülhet ki a puszta vallásértelmezési vitában”.

(Sárközy Júlia–MTI)

©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu