A legjobb, a legsikeresebb...
2007.01.25

Népszerû kiadókat kérdeztünk arról, hogy szerintük saját kiadványaik közül melyik könyvük volt
az elmúlt év legjobb (legsikeresebb) könyve, s kértük, egy mondatban indokolják meg választásukat. Az alábbi válaszok érkeztek:

 

Alexandra Kiadó · Faludy György A Pokol tornácán címû mûvét választottuk, mivel egy páratlan életút utolsó szakaszát ismerhetjük meg általa. (Gyuricza Eszter)

Animus Kiadó · J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg. A világhírû könyvsorozat színvonala a hatodik kötetre sem csökkent. (Kukucska Zsófia)

Európa Könyvkiadó · Az Európa Könyvkiadó legsikeresebb könyvének üzleti értelemben Stephen King: A mobil címû könyvét tartom. Legjobb könyvének viszont Benvenuto Cellini életét, amely egy hihetetlenül érdekes önéletrajz az izgalmas reneszánsz korabeli élet szinte meseszerû leírásába ágyazva. (Veres Sarolta)

Helikon Kiadó · A magyarok krónikája c. kötetünkre esett a választás és az indok: olyan információkat tartalmaz, amelyen a magyarság története végigkísérhetõ a kezdetektõl napjainkig. (Kõmí-ves András)

Jelenkor Kiadó · Nehéz dolgom van, mert a múlt évben több legjobb könyvünk is volt! A Jelenkor Kiadó 2006-ban megjelent legjobb könyve: Nádas Péter: Hátországi napló címû esszékötete. Selyem Zsuzsa a kötet egyik írásáról ezt írja kritikájában: „... a Bukott angyala címû Petri-esszét olyan szépnek találom, amilyen szépek csak a világ rettenetét tudomásul vevõ angyalok lehetnek." (Koszta Gabriella)

K.u.K. Kiadó · Kiadónk legjobb könyvének 2006-ban A szerelem aranykönyve c. antológiáját tartjuk, az újszerû tematika, a gyönyörû versek, remek illusztrációk és technikai kivitel miatt. (Köves József)
Kortárs Kiadó · Mi Kondor Béla: Küszködni lettél kötetünket véljük a legsikeresebbnek, amirõl ti is olyan szépen írtatok (2006/12.). Indoklásként talán elég annyi, hogy ez a hiánypótló, reprezentatív kötet, mely az összes írói-költõi-(napló- és portréírói) mû mellett számos eddig ismeretlen rajzot és fényképdokumentumot is közread, segíti e (mûvészeti áganként is) szerteágazó, gazdag életmû megismerését, megértését. (Horváth Bence)

Kráter Mûhely Egyesület · Népirtás Erdélyben - Wass Albert dokumentumösszeállítása. Soha napvilágra nem került tényeket tár fel a könyv. (Stark Gergely)

Magvetõ Kiadó · Esterházy Péter: Utazás a tizenhatos mélyére címû kötetünk mind a kritikusok, mind a vásárlók körében sikeresnek bizonyult. (Földváry Mónika)

Móra Kiadó · A Móra 2006-os könyvei közül a legsikeresebbnek a Tündérkert virágai - Erdélyi gyermekvers-antológiát tartja. (Halmai Sylvia)

Nap Kiadó · Illyés Gyula József Attiláról. Válogatta: Domokos Mátyás. Domokos Mátyás legutolsó alkotó szerkesztõi munkája. Ebbõl a könyvbõl adtuk el a legtöbbet. Elle Magazin Irodalmi Díj. 2006. június Hónap Könyve (Sebestyén Ilona)

Park Kiadó · Matthias Uhl-Henrik Eberle: A Hitler-dosszié. A szovjet titkosrendõrség (NKVD) iratanyaga J. V. Sztálin részére. Készült Hitler személyi adjutánsának, Otto Günschének és inasának, Heinz Lingének 1948-49-es moszkvai kihallgatási jegyzõkönyvei alapján. Történelmi könyv, kuriózum, reméltük, hogy a történelem iránt érdeklõdök lecsapnak rá, de ekkora érdeklõdésre nem számítottunk. (Békési Anita)

Pont Kiadó · Szávai Géza: Aletta bárkája. A szaporodó kritikai és olvasói visszajelzések feszélyezõen, nyugtalanítóan izgalmas olvasmányként értékelik, amelynek hatása átütõ. (Szávai Ilona)

Trivium Kiadó · Arthur Golden : Egy gésa emlékiratai. Mert még mindig vonzó más kultúrák megismerése, mert a könyv a nyugati ember számára ismeretlen egzotikus világot mutat be, egy japán gésa életébe enged bepillantani, mely tele van harccal a férfiak meghódításáért, ahol a szüzesség legmagasabb áron kel el. (Szaniszló Julianna)

Új Palatinus Kiadó · Kiadónk Háy János: Házasságon innen és túl címû kötetét tartja a legsikeresebbnek. A kötethez a szerzõ által írt „egy mondat” a következõ: „Mert olyanok ezek a novellák, hogy mindenki érintve van: vagy / megtörtént veled, vagy meg fog történni, vagy éppen történik." (Nagy Mónika)

Ulpius-ház · Fõbûnösök. Hét szerzõ antológiája. Ezzel sikerült az ún. irodalmi elit idei legkomolyabb anyázását kivívnunk. (Váczi Rozi)

Vince Kiadó · Frank Zöllner: Leonardo da Vinci Összes festménye és rajza. Könyv és egyben valóságos mûtárgy ez az eddigi legteljesebb, különlegesen nagy méretû, gyönyörûen illusztrált összefoglaló munka a reneszánsz géniuszáról. (Aranykövi Andrea)

 
 
 

©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu