buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. május 30, szombat
Janka és Zsanett napja

Évfordulók:
1594: Balassi Bálint halála (Esztergom)
1786: Fáy András születése (Kohány)
1788: Francois Marie Arouet de Voltaire halála (Párizs)
1960: Borisz Leonidovics Paszternak halála (Peregyelkino)
1969: Benedek Marcell halála (Budapest)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Új történelemtankönyv készül Szlovákiában


2004.11.04

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Szlovákiában a magyar tannyelvű gimnáziumok első három évfolyamában új történelemtankönyvből taníthatják majd a diákokat. Idén nyáron a szlovák oktatási minisztérium új tankönyvek, többek között új gimnáziumi magyar nyelvű történelemtankönyvek megírására írt ki pályázatot, amelyre azért volt szükség, mert az eddig használatban lévő tankönyvek idejét múlttá váltak. A pályázaton induló felvidéki Magyar Történelemtanárok Társulása javaslata alapján tervezett tankönyv jobban hangsúlyozná a magyar nemzeti történelmet.

(MNO)

 

 
Fórum


Eddigi hozzászólás ehhez a hírhez:
Keisla

#1

2004.11.09 08:19

Épp itt lenne az ideje minálunk is végrehajtani valami hasonlót! Ha van valami, ami elavult, akkor az a mai magyar történelemoktatás. Becsapjuk gyermekeinket, de ma már tesszük ezt úgyan, hogy sok tanár pontosan tudja, mennyire nem állja meg a helyét, amit tanítani kénytelen. Mégis, tanítani kénytelen azt! Mert a tanmenet, a tanterv megköveteli a diákoktól a tudást. De kizárólag annak ismeretét, amit a tankönyvek írnak. S mit számít ezek után, hogy mi az igazság?
Elérkezett az idő, amikor változtatni kellene ezen, méghozzá hamar. A strucc feje sem bírja örök időkig a forró homokot!
[VÁLASZ]
 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu