2022. május 20, péntek
Bernát és Felícia napja

Évfordulók:
1799: Honoré de Balzac születése (Tours)
1882: Sigrid Undset születése (Kalundborg)
1940: Verner von Heidenstam halála (Övralid)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Új kiállítási csarnok


2013.01.08

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

A XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál idén április 18-21. között várja a könyvszerető nagyközönséget. A Millenárison tartott rendezvény új, elegáns és modern helyszínnel, a volt Csodák Palotája épületével bővül, amely a nagy csarnokkal egybekötve látványos kiállító teret biztosít. Azok a kiadók, akik szeretnének kiállítani az idei jubileumi könyvfesztiválon, január 18-ig jelezhetik részvételi szándékukat a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése Fesztiválirodájának.

A könyvfesztivál díszvendége a világhírű francia alkotó, Michel Houellebecq lesz. A regény-, esszéíró és költő, akinek a hazai közönség már ismerheti a leghíresebb regényeit, mint az Elemi részecskék, A csúcson, az Egy sziget lehetősége, illetve A térkép és a táj, most először találkozik magyar olvasóival. Látogatása alkalmából hazai kiadója, a Magvető megjelenteti Lanzarote című új könyvét. A fesztivál nyitónapján Tarlós István főpolgármester adja át Michel Houellebecqnek a Főváros és az MKKE közös elismerését, a Budapest Nagydíjat.

Umberto Eco 2007-es és Claudio Magris tavalyi látogatását követően a jubileumi könyvfesztivál örömmel látja vendégül ismét az olaszországi kultúrát annak viszonzásaként, hogy idén nagyszabású magyar kulturális évad lesz Itália számos városában. A találkozást nagy várakozás övezi, hiszen az olasz filmek, a nyelv, az írók és a gasztronómia egész hazánkban hosszú ideje igen nagy népszerűségnek és elismerésnek örvend.

Kapcsolódó linkek:
További részletek

 

 
Fórum

Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.
Írja meg véleményét a Fórumra!

Felhasználói név:
Jelszó:
Amennyiben nincs még felhasználói neve és jelszava, kerjük itt regisztrálja magát!

Hozzászólás:

 

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2022 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu