buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. szeptember 24, csütörtök
Gellért és Mercédesz napja

Évfordulók:
1896: Scott Fitzgerald születése
1910: Vas István születése (Budapest)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
A magyar-olasz kulturális évad budapesti nyitánya


2012.12.27

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Róma után Budapesten is hangversennyel nyílik meg a 2013-as magyar-olasz kulturális évad: január 6-án, vízkereszt napján egy ritkaság, Pergolesi Szent József-oratóriuma hangzik el a Budapesti Olasz Kultúrintézetben. A koncert közreműködői mindkét ország zenei kultúráját reprezentálják, az oratórium zenekari kíséretét a Liszt Ferenc Kamarazenekar adja Stefano Seghedoni vezényletével. A kórustételeket a bolognai Carmina et Cantica Együttes énekli.

Az Associazione concertistica Carmina et Cantica főként méltatlanul elfeledett 19. és 20. századi vokális zeneművek újra felfedezésére és megismertetésére szerveződött. A zenemű szóló szerepeit Marcella Orsatti Talamanca és Camilla Corsi(szoprán), Cristina Melis(mezzo), valamint Gianluca Zampieri(tenor) szólaltatja meg.

December 14-én a Római Magyar Akadémián egy Schubert-program szerepelt az olaszországi évadnyitón. Rómában, majd Budapesten is bejelentették, hogy koncertek, kiállítások, színházi és táncelőadások, filmnapok, könyvbemutatók, összesen mintegy 100-100 program várja a közönséget hat magyar és nyolc olasz városban a 2013-as magyar-olasz kulturális évadban.

A Budapesten elhangzó mű az 1731-ben Nápolyban diplomát szerzett zeneszerző első alkotásai közé tartozik. Később a zeneművészetet számos remekművel tette gazdagabbá, és a barokk teljes virágzásának időszakában munkássága a magas szakmai felkészültség és a határozott emberiesség példájának tanúbizonyságául szolgált.

(MTI)

 

 
Fórum

Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.
Írja meg véleményét a Fórumra!

Felhasználói név:
Jelszó:
Amennyiben nincs még felhasználói neve és jelszava, kerjük itt regisztrálja magát!

Hozzászólás:

 

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu