2022. május 20, péntek
Bernát és Felícia napja

Évfordulók:
1799: Honoré de Balzac születése (Tours)
1882: Sigrid Undset születése (Kalundborg)
1940: Verner von Heidenstam halála (Övralid)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
A kortárs magyar irodalom méltatása a Corriere della Serában


2012.12.17

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

A válságban levő Európát megmentő alkotásoknak nevezte a mai magyar szépirodalom műveit Giorgio Pressburger író a vasárnapi Corriere della Sera napilapban. „Az irodalom Keletről jön. Négy magyar szerző visszaadja az európai kultúra erejét” címmel írt cikket a magyar-olasz író a legnagyobb példányszámú olasz napilap kulturális rovatában.

Pressburger szerint a kultúrát is súlyosan érintő gazdasági válságban egyedül a szórakoztató és piaci bevételt biztosító könyvek jelennek meg. Mint írta, „az irodalom, a legmélyebb és legszebb irodalmi művek azonban még léteznek, mi az hogy! És a nálunk is nagyobb válságban levő európai országokból érkeznek - ismét Keletről jönnek, például Magyarországról” – fogalmazott Pressburger.

Hetven-nyolcvan évvel ezelőtt Magyarországról „tényleg kereskedelmi regények jöttek, melyek egy szempillantás alatt bestsellerré váltak Zilahy, Körmendi, Herceg, Molnár... Ma ugyanettől a nemzettől igazi irodalmi remekművek érkeznek” – tette hozzá.

Pressburger az utóbbi hónapokban az olasz kiadóknál megjelent négy magyar szerző könyvét említette: a németül író Susann Pásztor Ein fabelhafter Lügner (2010) című regényét, Esterházy Péter Semmi művészet (2008), Nádas Péter Emlékiratok könyve (1998) című munkáját, valamint Kosztolányi Dezső Esti Kornélját (1933).

(Sárközy Júlia–MTI)

 

 
Fórum

Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.
Írja meg véleményét a Fórumra!

Felhasználói név:
Jelszó:
Amennyiben nincs még felhasználói neve és jelszava, kerjük itt regisztrálja magát!

Hozzászólás:

 

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2022 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu