2022. május 20, péntek
Bernát és Felícia napja

Évfordulók:
1799: Honoré de Balzac születése (Tours)
1882: Sigrid Undset születése (Kalundborg)
1940: Verner von Heidenstam halála (Övralid)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Jótékonysági árverés az Országos Idegen Nyelvű Könyvtár javára


2012.12.12

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Tizenhat művész huszonöt alkotása, köztük ékszerek, fotók, festmények és könyvek is szerepelnek az Országos Idegen Nyelvű Könyvtár (OIK) javára szervezett jótékonysági árverésen, amelyet pénteken rendeznek a könyvtár Átrium termében. A Senki többet? elnevezésű aukción azokra az alkotásokra lehet licitálni, amelyeket neves művészek ajánlottak fel, hogy ezzel is segítsék a könyvtár gyűjteményének fejlesztését.

A legkisebb kikiáltási árról, 2 ezer forintról indulnak Huszti Kinga iparművész különleges nemez rózsái, de nyakláncai és kitűzői is ott lesznek az aukción. Papageorgiu Szteliosz görög művész A táncos című grafikája lesz a legdrágább tétel 100 ezer forintos kikiáltási árral.

Licitálni lehet Bacsúr Sándor tűzzománc alkotására és Trojan Marian József monotípiájára is, de Suzuki Suncso eredeti japán kalligráfiái, Tellér Mária elektrográfiája, Mészáros Péter, Fábián Attila, Mándli Gyula és a francia Patrick Debut fotói, illetve Kovács Attila festményei is szerepelnek a kínálatban.

Kalapács alá kerül Huller Ágoston pasztellje, a Szentpéteri József Ötvös Iparművészeti Stúdió tanárainak és növendékeinek alkotásai és Gyukics Péter Danube-bridges from the Black Forest to the Black Sea című könyve is, amely A Duna hídjai a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig címmel magyarul is megjelent.

(MTI)

 

 
Fórum

Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.
Írja meg véleményét a Fórumra!

Felhasználói név:
Jelszó:
Amennyiben nincs még felhasználói neve és jelszava, kerjük itt regisztrálja magát!

Hozzászólás:

 

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2022 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu