2022. május 20, péntek
Bernát és Felícia napja

Évfordulók:
1799: Honoré de Balzac születése (Tours)
1882: Sigrid Undset születése (Kalundborg)
1940: Verner von Heidenstam halála (Övralid)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Könyvvásár nyílt a pozsonyi Magyar Intézetben


2012.12.11

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Megnyitotta kapuit a pozsonyi Magyar Intézetben rendezett első karácsonyi magyar könyvvásár hétfőn. A december 21-ig tartó, hiánypótló jellegű rendezvénynek számító vásárnak a pozsonyi Magyar Intézet Nappali Kávézója ad otthont. „A Nappali Kávézó kialakításának az volt a koncepciója, hogy egy olyan találkozóhelyet létesítsünk a pozsonyi magyaroknak, ahol megtalálják egymást, a maguk közegét és az őket érdeklő lapokat, könyveket” – mondta a kezdeményezésről Kollai István, a pozsonyi Magyar Intézet igazgatója.

Hozzátette: eddig ez nagyrészt abból állt, hogy a kávézó közönsége számára elérhetővé tették az intézet könyvtárát, most viszont - tekintettel arra, hogy Pozsonyban csak korlátozott a magyar könyvek választéka – ezt könyvvásárlási lehetőséggel bővítették ki.

Az intézet tervei szerint a Nappali Kávézóban állandósítanák a könyvvásárlás lehetőségét, a karácsonyi könyvvásárral az eziránti érdeklődést szeretnék felmérni. Mivel azonban az intézet nem folytathat gazdasági tevékenységet, ezért Szlovákia legnagyobb – egyébként magyar kézben lévő – könyvforgalmazó hálózatával, a Panta Rhei könyvesbolttal kötöttek megállapodást.

„Alapvetően az ő kínálatukkal lépünk színre, de azt fokozatosan bővíteni kívánjuk. Egyrészt azoknak az íróknak a kiadványaival, akik az intézet vendégei voltak, másrészt pedig a szlovákiai magyar könyvkiadók könyveivel” – fejtette ki Kollai István, aki szerint egyik céljuk, hogy olyan „értelmiségi könyvkínálatot” tudjanak biztosítani, amely a szlovákiai könyves üzletekben kevésbé érhető el.

„Végeztünk egy felmérést, ebből kiderült, hogy mióta Pozsonyban nincs magyar könyvesbolt, azóta kialakult a szokás, hogy a helyi magyarok Magyarországra járnak könyveket vásárolni, ebben is szeretnénk segítséget nyújtani” – mutatott rá a pozsonyi Magyar Intézet igazgatója. Hozzátette: a karácsonyi könyvvásár ugyan csak december 21-ig tart a Nappali Kávézóban, azonban a magyar kultúra napján (január 22.) ugyanitt megnyitják az állandó kulturális könyvesboltot.

(Starovic Tibor–MTI)

 

 
Fórum

Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.
Írja meg véleményét a Fórumra!

Felhasználói név:
Jelszó:
Amennyiben nincs még felhasználói neve és jelszava, kerjük itt regisztrálja magát!

Hozzászólás:

 

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2022 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu