2022. május 20, péntek
Bernát és Felícia napja

Évfordulók:
1799: Honoré de Balzac születése (Tours)
1882: Sigrid Undset születése (Kalundborg)
1940: Verner von Heidenstam halála (Övralid)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Szollár Anna Kilátó-díjas


2012.12.07

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Minden évben a Magyar Szó születésnapján, karácsonykor adják át hagyományosan a Kilátó-díjat, amit az adott naptári évben a Kilátó irodalmi melléklet hasábjain nyújtott kiemelkedő szépirodalmi, illetve értekező prózai teljesítmény alapján ítélnek oda. A bírálóbizottság (dr. Csányi Erzsébet irodalomtörténész, tanszékvezető egyetemi tanár, Fekete J. József kritikus és Kontra Ferenc író) az idén egyhangú döntéssel Szollár Annát jutalmazza Kilátó-díjjal.

Felnőtt több nemzedék a Kilátó mellett, amely itt publikálta első kéziratait, s tagjai mára meghatározó egyéniségei lettek a mellékletnek és irodalmi kultúránknak. Szollár Anna a hetedik Kilátó-díjas fiatal író. Az ötvenegyedik évfolyamába lépő melléklet ezzel is jelezni kívánja a fiatal tehetségekre odafigyelő törekvését.

Frissen megjelent könyvekről írt kritikai véleményével Szollár Anna hamar felhívta magára a figyelmet; a díjat újszerű meglátásaival, progresszív véleményalkotásával, felkészültségével, a kortárs magyar irodalom műveiről tömören és lényegre törően megfogalmazott szövegeivel érdemelte ki.

 

 
Fórum

Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.
Írja meg véleményét a Fórumra!

Felhasználói név:
Jelszó:
Amennyiben nincs még felhasználói neve és jelszava, kerjük itt regisztrálja magát!

Hozzászólás:

 

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2022 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu