2022. május 20, péntek
Bernát és Felícia napja

Évfordulók:
1799: Honoré de Balzac születése (Tours)
1882: Sigrid Undset születése (Kalundborg)
1940: Verner von Heidenstam halála (Övralid)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
„Legyen ünnep” – adventi est az OIK-ban


2012.12.06

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár (OIK) és a „Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen” Alapítvány szeretettel lát minden érdeklődőt a péntek esti „Legyen ünnep” című adventi estjére a könyvtár budapesti, Molnár utcai otthonában. Az este folyamán lesz fotópályázat eredményhirdetés, kiállítás megnyitó, jótékonysági árverés a könyvtár részére felajánlott műalkotásokból, az Év Olvasója cím ünnepélyes átadása és karácsonyi gitár koncert.

PROGRAM:

16 óra: Olvasni jó – Fotózni jó – Nevetni jó
Fotópályázat eredményhirdetése, díjátadó és a nyertes képekből összeállított kiállítás megnyitója.

Az OIK pályázatot hirdetett a CEWE Color Magyarország Kft. (Fotokonyv.hu), a HPIX Kft. (HP Kreatív Fotólaborok), az Alexandra Kiadó és Könyváruházak, a MediaCity Magyarország Kft. (Digitális Fotó Magazin) és a COPYGURU Kft. támogatásával.
A fotópályázat témája az olvasás és a humor kapcsolata volt. A több mint 40 beérkezett alkotásban pályázóink új és vidám perspektívából közelítették meg az olvasást, mint élményt. Az OIK Facebook oldalán nagy érdeklődést váltottak ki a képek. A verseny első három helyezettjét Lévai Jenő, fotográfus tanár, Szondi György, a Napkút Kiadó vezetője, amatőr fotós és Engel Judit, az OIK munkatársa, „alkotó könyvtáros" által alkotott zsűri választotta ki.

Az est során, az ünnepélyes eredményhirdetés után, megnyílik a pályaművek kiállítása, mely az OIK-ban 2013. január 7-ig, a Nyugati téri Alexandra Könyváruház kávézójában pedig 2013. január 9-től február 1-jéig lesz megtekinthető.

17 óra: Senki többet?
Jótékonysági árverés az OIK javára a könyvtár részére felajánlott műalkotásokból

Az Országos Idegennyelvű Könyvtárban 2012. december 14-én, pénteken második alkalommal kerül megrendezésre az a jótékonysági árverés, ahol kalapács alá kerülnek azok az alkotások, melyeket neves művészek ajánlottak fel, hogy ezzel is segítsék a Könyvtár gyűjteményének fejlesztését.
Az OIK 2012-ben is számos kiállításnak adott helyet, és – a könyvtár kérésére – minden bemutatkozó művész örömmel adományozta egy vagy több alkotását e nemes célra.

Kalapács alá kerülnek Huszti Kinga különleges nemez nyakláncai és kitűzői, Bacsúr Sándor tűzzománc alkotása, Trojan Marian József monotípiája, Suzuki Shuncho eredeti japán kalligráfiája, Tellér Mária elektrográfiája, Papageorgiu Szteliosz grafikája, Marcus J. E. Goldson akvarellje, Fábián Attila, Mándli Gyula, Patrick Debut és Mészáros Péter fotói, Kovács Attila (a miskolci „kis Picasso”) festménye, Huller Ágoston pasztellje, a Szentpéteri József Ötvös Iparművészeti Stúdió tanárainak és növendékeinek alkotásai valamint Gyukics Péter Danube-bridges from the Black Forest to the Black Sea című könyve.

Az árverésre szánt műtárgyak kiállítása megtekinthető a Könyvtár Átriumában 2012. december 3-tól 2012. december 13-áig, illetve a www.oik.hu honlapon, katalógus formájában.

18 óra: Az Év Olvasója cím ünnepélyes átadása
Ebben az évben is megválasztották olvasóink közül az Év olvasóját, immár negyedik alkalommal.

A díj alapításának célja – az OIK munkatársainak kétfordulós titkos szavazása alapján – a könyvtár beiratkozott olvasói közül kiválasztott egy (szavazategyenlőség esetén több) olvasó elismerése, aki az adott évben a könyvtárhoz való hűségével, lojalitásával, korrektségével kivívta a könyvtár munkatársainak megbecsülését.

18.30: Mester Sándor - MS3 karácsonyi klasszikus gitár koncert

Mester Sándor Közép-Kelet-Európa legaktívabb klasszikus gitárművésze, a klasszikus zene több mint 600 évet átfogó repertoárját játssza és egyben kulturális missziót is folytat. Évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy a klasszikus zenét eljuttatja olyan, helyekre, ahova az nem tud eljutni. A nagy koncertek mellett kis városok, kis falvak művelődési házaiban, iskoláiban, templomaiban ad koncerteket világszerte hirdetve ezzel azt, hogy a zene mindenkié.
Tizenkét évesen kezdett gitározni tanulni édesapjától, majd Nagy Erzsébetnél tanult., ugyanebben az évben megnyerte a Váci Országos Gitárverseny Fődíját. 1992-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára. Komolyzenei tanulmányai mellett több könnyűzenei produkcióban is részt vett. Az est során a gitárművész Luis Milan, Heitor Villa-Lobos, Augustín Barrios, Astor Piazzolla, Carlos Seixas, Dionisio Aguado, Fernando Sor és Francisco Tarréga műveiből ad elő.

A koncert támogatója:

Az ünnepi programok mellett december hónapban több meglepetéssel is készültek: a földszinten a filléres könyvvásár köteteiből (50,- forinttól 500,- forintig) válogathatnak a kedves érdeklődők. A befolyt összegből könyvtárunk állományát gyarapítják, az olvasói beszerzési javaslatok alapján.

Emellett „Könyvesboltból Könyvtárba – blokkja 30%-os kedvezményt ér” címmel, négy könyvesbolttal összefogva, kedvezményes beiratkozásra is lehetőség nyílik. Könyvtárat ajándékba! akció pedig lehetővé teszi, hogy egyedi ajándékot, személyre szóló olvasójegyet vásárolhasson bárki szeretteinek, megajándékozva őket az olvasás élményével.
Minderről bővebb információ olvasható honlapjukon, illetve kollégik készséggel állnak rendelkezésre.

Helyszín: Országos Idegennyelvű Könyvtár – 1056 Budapest, Molnár utca 11.

(Országos Idegennyelvű Könyvtár)

Kapcsolódó linkek:
Országos Idegennyelvű Könyvtár

 

 
Fórum

Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.
Írja meg véleményét a Fórumra!

Felhasználói név:
Jelszó:
Amennyiben nincs még felhasználói neve és jelszava, kerjük itt regisztrálja magát!

Hozzászólás:

 

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2022 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu