2022. május 20, péntek
Bernát és Felícia napja

Évfordulók:
1799: Honoré de Balzac születése (Tours)
1882: Sigrid Undset születése (Kalundborg)
1940: Verner von Heidenstam halála (Övralid)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Négy fiatal utazik az uniós küldöttséggel a Nobel-békedíj átadására


2012.12.04

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Egy olasz, egy lengyel, egy máltai és egy spanyol fiatal nyerte az Európai Bizottság által meghirdetett rajz- és írópályázatot, így ők utazhatnak el Oslóba, hogy részt vegyenek jövő hétfőn a Nobel-békedíj átadásán – tudatta hétfőn az Európai Bizottság. Jövő, Európa, béke: mit jelent számodra az európai béke? – erre a kérdésre kellett válaszaikat rajzban vagy írásban megfogalmazniuk a pályázóknak. A felhívásra 33 országból 5400-an jelentkeztek.

A 8 és 24 közötti korosztály számára kiírt pályázaton a 8 és 12 közöttiek rajzban, a 12 évnél idősebbek pedig legfeljebb 120 karakterből álló írásban válaszolhatták meg a kérdést. A legjobb 16-ot az Európai Ifjúsági Fórum választotta ki, a három legjobbat Jean Van Hamme képregényíró vezette zsűri választotta ki, a negyedik győztest pedig egy internetes közösségi oldal közönségének szavazatai alapján hirdették ki.

Spanyolországból a 12 éves Ana Fanlo Vicente nyerte el a zsűri tetszését, Olaszországból a 16 éves Elena Nicoletta Garbujo utazhat Oslóba, Lengyelországból pedig Ilona Zielkowskát választották ki. Az internetes közösségi oldalon a máltai Larkin Zahra kapta a legtöbb szavazatot, így ő is ott lehet a hivatalos delegáció tagjaként jövő hétfőn, amikor az Európai Unió vezetői átveszik a Nobel-békedíjat.

(MTI)

 

 
Fórum

Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.
Írja meg véleményét a Fórumra!

Felhasználói név:
Jelszó:
Amennyiben nincs még felhasználói neve és jelszava, kerjük itt regisztrálja magát!

Hozzászólás:

 

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2022 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu