2022. május 20, péntek
Bernát és Felícia napja

Évfordulók:
1799: Honoré de Balzac születése (Tours)
1882: Sigrid Undset születése (Kalundborg)
1940: Verner von Heidenstam halála (Övralid)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Angol nyelvű versenyt hirdet középiskolásoknak az Akadémiai Kiadó


2012.11.30

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Légy Országh-os bajnok! címmel hirdet angol nyelvű szótárversenyt az Akadémiai Kiadó az Angoltanárok Nemzetközi Egyesületével (IATEFL-H) együttműködve középiskolás diákok és tanáraik számára. Mint a kiadó csütörtöki közleménye kiemeli, a versennyel a magyarországi szótárkészítés kiemelkedő alakjának, Országh László (1907-1984) nyelvésznek, irodalomtörténésznek, egyetemi tanárnak kívánnak emléket állítani.

A kiadó és az egyesület célja, hogy „játékos és izgalmas formában mutassák be a megfelelő kétnyelvű szótárak használatának előnyeit, felhívják a figyelmet a bennük rejlő sokszínű tanulási-tanítási lehetőségekre”. A megméretésre a szervezők maximum 3 fős, középiskolai diákokból álló csapatok jelentkezését várják, akik tanáraik segítségével regisztrálhatnak az Akadémiai Kiadó weboldalon.

A kétfordulós versenyben részt vevő csapatok izgalmas feladatokban mérhetik össze tudásukat. Az első fordulóban minden csapat videós formában megszülető szóláncát töltheti fel a verseny weboldalára, a másodikban pedig egy 60 perces online tesztet töltenek ki. A diákok dolgát megkönnyítendő a résztvevők a verseny idejére hozzáférést kapnak a szótárak online változatához.

A verseny szakmai felügyeletét, illetve lebonyolítását az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete segíti, amely a feladatokat a középiskolások tudásszintjéhez igazítva állítja össze.

A február végéig tartó megméretés eredményhirdetésére 2013. március 8-án kerül sor.

(MTI)

Kapcsolódó linkek:
Regisztráció

 

 
Fórum

Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.
Írja meg véleményét a Fórumra!

Felhasználói név:
Jelszó:
Amennyiben nincs még felhasználói neve és jelszava, kerjük itt regisztrálja magát!

Hozzászólás:

 

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2022 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu