2022. május 20, péntek
Bernát és Felícia napja

Évfordulók:
1799: Honoré de Balzac születése (Tours)
1882: Sigrid Undset születése (Kalundborg)
1940: Verner von Heidenstam halála (Övralid)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Szobrot állít Gyurkovics Tibornak Mosonmagyaróvár


2012.11.28

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...


Gyurkovics Tibor
Szobrot állít Gyurkovics Tibor írónak, költőnek, publicistának Mosonmagyaróvár – derül ki a helyi képviselő-testület elé e héten kerülő előterjesztésből. A dokumentum szerint az önkormányzat már alá is írta a szándéknyilatkozatot Zsin Judit szobrásszal az alkotás elkészítéséről.

A munka becsült költségeit 3,5 millió forintra teszik, amelyből 2,45 milliót a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott pályázatból, 1 milliót miniszteri támogatásból kívánnak előteremteni, a város pedig a fennmaradó 50 ezer forinttal járulna hozzá a vállalkozáshoz.

Az előterjesztésből az is megtudható: az alkotást a Cselley-ház előtt helyeznék el. A Hansági Múzeum részeként működő épület ad otthont a négy éve elhunyt alkotó nagybátyja műgyűjteményének, és ide került halála után Gyurkovics Tibor kollekciója is.

A házban már megkezdődött a Gyurkovics-emlékszoba kialakítása, amelyet a művész személyes tárgyaival, megjelent köteteivel és képzőművészeti hagyatékának értékes darabjaival rendeznek be, megnyitását születésnapjára, december 18-ára tervezik.

(MTI)

 

 
Fórum

Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.
Írja meg véleményét a Fórumra!

Felhasználói név:
Jelszó:
Amennyiben nincs még felhasználói neve és jelszava, kerjük itt regisztrálja magát!

Hozzászólás:

 

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2022 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu