2022. május 20, péntek
Bernát és Felícia napja

Évfordulók:
1799: Honoré de Balzac születése (Tours)
1882: Sigrid Undset születése (Kalundborg)
1940: Verner von Heidenstam halála (Övralid)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Csukás István kitüntetése


2012.11.21

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Miniszteri elismeréseket adtak át a gyermeki jogok világnapja alkalmából kedden Budapesten. Csukás István költő, író életművéért Magyar Ifjúságért Díjat vehetett át Soltész Miklóstól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárától. Az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán által adományozott szakmai elismerést kapott hét ember és négy civil szervezet.

Soltész Miklós köszöntőjében átadta Balog Zoltán gratulációját a kitüntetetteknek, és azt mondta: amikor valakit elismerésben részesítenek, akkor őt valamilyen területen szeretnék példaképként állítani. Óriási dolog évtizedeken keresztül lelki vagy fizikai támasszal segíteni a fiatalokat, szolgálni a gyermekeket – tette hozzá.

A Magyar Ifjúságért Díjat Csukás István a négy évtizeden át a magyar gyermek- és ifjúsági irodalom területén végzett példaértékű munkássága, az örök értékű, halhatatlan mesefigurák megteremtése, a generációk nevelése területén kifejtett elévülhetetlen érdemei elismeréséül kapta.

Bartol Antal, a csurgói Nagyváthy János szakközépiskola nyugalmazott tanára a több évtizeden át végzett kiváló pedagógiai munkája, a gyermek és fiatalok nevelése érdekében kifejtett széles körű és magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként vehette át a díjat.

Miniszteri dicséretben részesült Buday Barnabás, a Magyar Cserkészszövetség elnöke, Farkas Imre, a Magyar Gyermek- és Ifjúsági Lelkisegély Szolgálatok Országos Szövetségének elnöke, Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának ifjúsági ügyekért felelős elnökségi tagja, Katonáné Szabó Gabriella Kecskemét alpolgármestere, valamint Saláta Zoltán, a Vajdasági Magyar Diákszövetség elnöke.

Miniszteri elismerő oklevelet kapott a Fiatalok az Egyesült Világért ifjúsági szekciója, a Kalamáris Egyesület, a Snétberger Zenei Tehetség Kiemelten Közhasznú Alapítvány, továbbá a Zalai Hazatérők Egyesülete.

Az ENSZ 1989. november 20-án fogadott el egyezményt a gyermekek jogairól, a konvenciót Magyarország 1990. március 19-én írta alá. Magyarországon 1997-ben ünnepelték először a gyermekek jogainak egyetemes napját, s az Országgyűlés abban az évben fogadta el a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényt, amelybe mindazok a gyermeki jogok bekerültek, amelyeket az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye rögzít.

(MTI)

 

 
Fórum

Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.
Írja meg véleményét a Fórumra!

Felhasználói név:
Jelszó:
Amennyiben nincs még felhasználói neve és jelszava, kerjük itt regisztrálja magát!

Hozzászólás:

 

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2022 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu