buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. május 31, vasárnap
Angéla és Petronella napja

Évfordulók:
1819: Walt Whitman születése (West Hills)
1887: Saint-John Perse születése (Pointe-à-Pitre)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Holnap nyílik a könyvfesztivál


2004.04.21

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Egy nappal a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál megnyitása előtt a Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének igazgatója, Volker Neumann, a Frankfurti Könyvvásár igazgatója és Peter Weidhaas, a könyvfesztivál tanácsadója sajtótájékoztató keretében részletes tájékoztatást adtak a négynapos rendezvényről. Zentai Péter László elmondta, hogy a fesztivált Hiller István kulturális miniszter Johannes Rau német és Mádl Ferenc magyar köztársasági elnök társaságában csütörtök délelőtt 11 órakor nyitja meg a Budapest Kongresszusi Központban.

Az ünnepélyes megnyitó alkalmával Hiller István Pro Cultura Hungarica kitüntetést adományoz Rosemarie Rauternak és Barbara Richternek a magyar könyvszakma németországi gondozásáért. (Barbabara Richter május 6-dikán Berlinben veszi át a kitüntetést a minisztertől.) A négynapos nemzetközi rendezvény díszvendége Németország és Günter Grass Nobel-díjas német író. Az ünnepélyes megnyitót követően délután négy órakor Hiller István is jelen lesz azon a pódiumbeszélgetésen, melyet Dalos György folytat Günter Grass-szal és Kertész Imrével.

Az áprilisi könyvfesztivál – a júniusi Ünnepi Könyvhét mellett – a magyar anyanyelvű könyvkiadás legnagyobb szabású seregszemléje, a könyvkiadók több száz újdonsággal, új sorozatok indításával készülnek rá. Ebben az esztendőben Könyvajánló címmel 40.000 példányban megjelent könyvkatalógus segíti az új könyvek közötti tájékozódást, de ebből az alkalomból külön számmal jelentkezik a Népszabadság, az Élet és Irodalom, valamint a Lettre International. A Magyar Rádió Művészeti Főszerkesztősége egyenes adásban közvetít a fesztivál helszínéről, valamint naprakész információkat szerezhetnek be az érdeklődők a Litera.hu irodalmi portálról is.

A könyvfesztiválon a bemutatásra kerülő könyvek mindegyike megvásárolható, illetve megrendelhető, az egységesen 500 Ft-os belépő ára a magyar standok mindegyikén levásárolható.

 

 
Fórum


Eddigi hozzászólás ehhez a hírhez:
Adenoid

#1

2004.04.23 13:11

Nagyon, jó, hogy van ez a könyvfesztivál! Günter Grass a kedvenc íróm! Biztosan elmegyek!
[VÁLASZ]
 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu