buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. május 31, vasárnap
Angéla és Petronella napja

Évfordulók:
1819: Walt Whitman születése (West Hills)
1887: Saint-John Perse születése (Pointe-à-Pitre)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Magyar nyelvet a franciáknak


2004.01.28

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

A Párizsi Magyar Intézet részvétele az Expolangues-on

Január 28-tól 31-ig látogathatják az idegen kultúrára és nyelvekre – köztük a magyarra – fogékony párizsiak az Expolangues nemzetközi kiállítást, amely a legfontosabb seregszemle Franciaországban ezen a területen.

 

A francia főváros észak-keleti határán fekvő kulturális parkban, a Villette-ben található rendezvényre a szervezők mintegy húszezer látogatót várnak, akik a 196 kiállítóhelyen közel 60 nyelv közül válogathatnak. A Párizsi Magyar Intézet standján a magyar nyelvvel, kultúrával és az országgal kapcsolatos könyvekkel, prospektusokkal, plakátokkal és nyelvi segédeszközökkel ismerkedhetnek meg számukra igencsak egzotikus nyelvünkkel, amelyet a Le Figaro január 28-i számában megjelenő cikk címében csak „finn a szlávoknál” nyelvként ír körül.

A magyar nyelv iránt érdeklődők ugyancsak találhatnak érdekességeket az Assimil és az Othrys kiadó, az Európai Nyelvek Fóruma / Forum des Langues Européennes /, az INALCO /Keleti Nyelvek Főiskolája/, az Angers-i Nyugati Katolikus Főiskola /Angers, Université Catholique de l’Ouest/, a Télélangue távoktatással, valamint a Wep – külföldi nyelvi tanfolyamokkal és tartózkodással foglalkozó cégek standján.

A kiállítás és vásár vendégei alkalmi nyelvi órákat vehetnek elterjedt és ritkább nyelvekből, megtudhatják, hol tanulhatják az egyes nyelveket Franciaországban, vagy akár külföldi nyelvi táborokat, illetve hosszabb tartózkodásokat szervezhetnek meg maguknak. A Multimédia szekcióban mód nyílik arra is, hogy speciális szoftverek segítségével teszteljék íráskészségüket angolul, vagy éppen fejlesszék kommunikációs készségüket idegen nyelven.

Párizs, 2004. január 28.

Kis Zsuzsa
Párizsi Magyar Intézet

 

 
Fórum


Eddigi hozzászólások a hírhez:
DEKAMERON

#1

2004.01.30 11:36

Miként lehetne a kiadóknak ide eljuttatni a könyveiket, illetve ki választotta ki, s milen szempontok szerint, melyek odakerülnek?
[VÁLASZ]
admin

#2

2004.02.03 11:24

Infot kérj innen:
www.instituthongrois.org
Üdv. a szerk.
[VÁLASZ]
 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu