buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. május 31, vasárnap
Angéla és Petronella napja

Évfordulók:
1819: Walt Whitman születése (West Hills)
1887: Saint-John Perse születése (Pointe-à-Pitre)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Ajánlás


2004.01.19

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Mint az köztudomású, a magyar kormány a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) kezdeményezésére elfogadta, hogy a könyveket terhelő általános áruforgalmi adót 12%-ról 5%-ra mérsékelje, melynek következtében idén január elsejétől hét százalékponttal csökkent a könyvek után fizetendő adó. Ennek kapcsán az MKKE Elnöksége az alábbi ajánlást fogalmazta meg a magyar könyvpiac szereplői számára:

„A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének ajánlása
a magyarországi könyvpiac szereplőinek

Az elmúlt esztendő júliusában a kulturális miniszter kezdeményezésére a kormány elfogadta a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése több mint tíz éve eltökélten és következetesen képviselt érveit, s a könyveket terhelő általános forgalmi adó mértékét hét százalékponttal csökkentve az Európai Unió átlagára mérsékelte. A kormánydöntést a magyar parlament az adótörvény módosításakor törvénybe iktatta, s ennek értelmében 2004. január 1-től a könyveket terhelő ÁFA az 5%-os adósávba került.

Nagyon röviden szeretnénk emlékeztetni azokra az érvekre, amelyek meggyőzték a törvényhozókat. Okkal-joggal hivatkoztunk az uniós országok adómértékére, az olvasáskultúra fejlesztésének fontosságára, a magyar könyvkiadás és könyvkereskedelem – más kulturális ágazatokkal szembeni – minőségi összetételére, hangsúlyosan arra, hogy az adócsökkentés révén mérséklődik az árnövekedés, növelhetők az alacsony honoráriumok, a szellemi munka értéke, több pénz akkumulálódik fontos művek közreadására, korszerűsödik a kereskedelem infrastruktúrája, hogy a magyar irodalmat, tudományt, művészetet legátfogóbban tükröző szellemi ágazat, a könyvkiadás versenyképessé válhat a kibővülő Európában.

Mindezekre tekintettel a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése arra kéri a magyar könyvpiac cégeinek irányítóit és tulajdonosait, hogy az adócsökkentésből rendelkezésre álló forrást a magyar könyvkiadás értékeinek bővítésére, új könyvek kifejlesztésére, minőségének továbbfejlesztésére, széles körű elterjesztésére, a szellemi alkotómunka fokozott anyagi megbecsülésére, az írók, tudósok, művészek, fordítók, szerkesztők honoráriumának és jövedelmének növelésére, a terjesztési költségek mérséklésére, a könyvkereskedelmi infrastruktúra bővítésére és korszerűsítésére, valamint a könyvvásárlók terheinek, a könyvárak növekedésének érzékelhető csökkentésére fordítsák.

Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülés Elnöksége

 

 
Fórum


Legelső hozzászólások a hírhez:
kismukk

#1

2004.01.19 11:38

de ne úgy, mint a tankönyv 0%-át (az most 5% lett, erről mért nem beszél senki????????), szóval legyenek olcsóbbak a könyvek!!!
[VÁLASZ]
kismukk

#2

2004.01.29 09:01

na emberek!
semmi reakció????
[VÁLASZ]
DEKAMERON

#3

2004.01.30 11:41

Na és a nyomdai árak emelkedése?
Bőven elviszi majd a 7%-ot!
[VÁLASZ]


  . . .

Az összes hozzászólás
megtekintése

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu