buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. május 30, szombat
Janka és Zsanett napja

Évfordulók:
1594: Balassi Bálint halála (Esztergom)
1786: Fáy András születése (Kohány)
1788: Francois Marie Arouet de Voltaire halála (Párizs)
1960: Borisz Leonidovics Paszternak halála (Peregyelkino)
1969: Benedek Marcell halála (Budapest)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Elhunyt Balassa Péter esztéta


2003.07.02

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Hétfőn hosszantartó súlyos betegség után életének 57. évében meghalt Balassa Péter József Attila-díjas esztéta, egyetemi tanár. Tanulmányait a József Attila Tudományegyetemen kezdte, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatta, magyar-történelem szakon végzett. Balassa Péter főbb művei A színeváltozás (1982), az Észjárások és formák (1985), A látvány és szavak (1987), A másik színház (1989), A bolgár kalauz (1996) című kötetek, valamint a Nádas Péterről írt, 1997-ben megjelent monográfia.

(Az MTI nyomán)

 

 
Fórum


Legelső hozzászólások a hírhez:
sofalvi

#1

2004.01.11 12:25

Én csak most értesültem róla, egyelőre hozzá sem tudok szólni.
Kolozsváron 2001-2002-ben a BBTE Bölcsészkarán vendégtanárként tartott nekünk 20. sz.i magyar irodalom előadásokat. Amint mondta, kíváncsi volt a kolozsvári egyetemistákra. A félév végén életem legérdekesebb, legemberibb szóbeli vizsgáját éltem át, amikor Kosztolányiról és Karinthyről beszélgettünk. Azóta nem láttam, a következő félévet már nem tudta vállalni, hallottuk, hogy nagybeteg. Azóta sem mertem érdeklődni, pedig mikor olyan körökben voltam, nyelvem hegyén volt a kérdés, hogy mi van vele? Pedig nagyon sokszor eszembe jutott apró dolgokról, arról nem beszélve, hogy ha Kosztolányi vagy Karinthy neve kerül szóba, mindig...nyilván a vizsgaélmény miatt...a végén - mert mindenkitől megkérdezte, hogy kicsoda, honnan jött, mivel foglalkozik - azt mondta: Most már értem, hogy miért tetszett magának pont ez a téma...Akkor, mivel már tudtam, hogy Budapestre fogok jönni doktori képzésre, bíztam benne, hogy találkozni fogok még vele.De ez nem történt meg, nem is hallottam róla. Nemrég, mikor irodalom-szakosokkal beszélgettem, nem tudtam megállni, hogy ne kérdezzem meg... És megtudtam a szomorú igazságot.
Biztos, hogy vannak emberek, akik sokkal többet tudnak róla, hiszen én alig ismertem: néhány kritika, néhány előadás, aztán egy "vizsga". Vajon, tudjuk-e, hogy kit veszítettünk el? Én érzem...
[VÁLASZ]
B. Anikó

#2

2004.03.04 17:48

Látom, senki nem válaszolt még a nyitó hozzászólásodra, így szükségét éreztem, hogy jelezzem, itt jártam. (Most találtam meg ezt a fórumot.) Bizony már nyolc hónapja, hogy elment, és egyfelől olyan (számomra), mintha máig köztünk lenne; másfelől lehet, hogy sokkal kevesebbet beszélünk róla (tanítványai, barátai, pályatársai, mindenki, aki kötődött hozzá valamiképpen), mint kellene... Én majdnem hét évig bejártam a pesti Esztétika Tanszéken tartott óráira (ahogyan nagyon sok tanítványa vissza-visszajárt hozzá), és az utolsó óráin is ott lehettem. (2003. március, illetve április eleje.)

Ha jársz még ezen a fórumon, itt vagy akár e-mailben nagyon szívesen beszélgetnék Balassa Péterről.
[VÁLASZ]
admin

#3

2004.03.04 21:17

Némi segítségként:
ha hozzájárul valamelyikőtök, a másiknak megküldöm az e-mail-jét.

Ha ezzel is segíthetek: mail az ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu-ra, a nick+jelszóval küldöm az infót.

Üdv. a szerk.
[VÁLASZ]


  . . .

Az összes hozzászólás
megtekintése

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu