buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. április 1, szerda
Hugó napja

Évfordulók:
1809: Nyikolaj Vasziljevics Gogol születése (Szorocsinci)
1868: Edmond Eugène Alexis Rostand születése (Marseille)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Minden idők legunalmasabb könyvei


2007.03.14

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Megnevezték a világ legunalmasabb könyveit. A 4000 fő megkérdezésével lefolytatott közvélemény-kutatás nem kis meglepetéseket hozott, hiszen az olvashatatlan könyvek között szerepel JK Rowling, Salman Rushdie, Bill Clinton és David Beckham művei.

Négyezer embert kérdeztek meg arról egy brit közvélemény-kutatásban, hogy melyek azok a könyvek, amiket ugyan megvásároltak, vagy kikölcsönöztek, de nem bírtak elolvasni. A végeredmény szerint a legrosszabb fikciós könyv DBC Pierre Vernon God Little című alkotása, amely egyébként 2003-ban elnyerte a tekintélyes Man Booker-díjat. A megkérdezettek egyharmada azt állította, hogy bár volt nála a könyv, képtelen volt a végére jutni.

A tényirodalom kategóriában a korábbi brit belügyminiszter, David Blunkett önéletírása, a The Blunkett Tapes győzött, a szavazók 35 százaléka volt képtelen átrágni magát a jelek szerint nem túl izgalmas olvasmányon.A volt miniszter egyébként állítólag 750 ezer fontot (277,5 millió forintot) kapott az önéletrajzért, amely így az elmúlt évek legnagyobb kiadói bukása lett.

A válaszadók több mint a fele beismerte: vásárolt már úgy könyvet, hogy tisztában volt azzal, soha nem fogja elolvasni, viszont jól nézne ki a lakásban, valamint státusszimbólumként a barátok és a látogatók előtt - hasonlóképpen, ahogy a XIX. században vásároltak néha méterre könyveket.

A megkérdezettek egyharmada azt állította, hogy nagy valószínűséggel sosem venne meg egy 350 oldalasnál hosszabb könyvet.

(InfoRádió/The Daily Telegraph)

 

 
Fórum


Legelső hozzászólások a hírhez:
Moha

#1

2007.03.14 13:20

Szerintem Kertész Imre sorstalansága viszi a magyar pálmát el. Rengeteg emberrel beszéltem erről a könyvről és a kiolvasott átlag 25-30 oldal volt.
[VÁLASZ]
Jaki

#2

2007.03.14 16:49

Hát... Szerintem nem is unalmas, hanem nem magyaros a szöveg. Látszik, hogy nem magyarországon élt. De ami azt illeti, tényleg nem valami izgalmas :)
[VÁLASZ]
Enahma

#3

2007.03.24 18:00

Tartok tőle, hogy Rowlingot egyszerűen irigységből nevezték meg.
Kertész pedig szerintem jó - nekem tetszett, sőt, nálunk a faluban elég sokan olvasták. A gyerekek persze, akiknek kötelező olvasmányként van kiadva, nem szeretik. De hát ez a kötelező olvasmányok sorsa... :-)
[VÁLASZ]


  . . .

Az összes hozzászólás
megtekintése

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu