buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. május 31, vasárnap
Angéla és Petronella napja

Évfordulók:
1819: Walt Whitman születése (West Hills)
1887: Saint-John Perse születése (Pointe-à-Pitre)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Megszűnt a szerzői jogdíj áfamentessége


2003.01.18

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Január elsejétől az új áfatörvény értelmében csak adószámmal rendelkező szerzőknek (és jogutódnak) lehetséges jogdíjat kifizetni számla ellenében. Kétmillió forint jövedelem alatt választható az alanyi áfamentesség, ez esetben nem kell áfát fizetni, de számlaadási kötelezettség ebben az esetben is fennáll.

Ha a szerzőnek már van egy működő vállalkozása (például betéti társasága, amely szükségképpen rendelkezik adószámmal), akkor is kell magánszemélyre szóló adószámot kérnie. Az elmúlt napokban az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület írásban tájékoztatta ötezer ügyfelét a szükséges teendőkről, ennek ellenére naponta többtucatnyian keresik fel az egyesület munkatársait segítségüket kérve.

(A Népszabadság nyomán)

 

 
Fórum


Legelső hozzászólások a hírhez:
admin

#1

2003.01.20 09:26

Na mit szóltok ehhez, kedves látogatók, fórumozók?
[VÁLASZ]
zizi

#2

2003.01.20 22:59

szerintem egyáltalán nem kéne honort fizetni a magyar irók-költők 99%ának, mert olvashatatlan, érdektelen és unalmas amit irnak. ugyanez vonatkozik az újságirókra is: talán kevesebb idiótasággal tömnék a fejünket!, ha 12 óra robot után ülnének a számítógépük mellé. a politikusoknak minimálbért kéne fizetni, a minisztereknek semmit - az ugyanis szolgálat!
[VÁLASZ]
Syd

#3

2003.01.21 09:05

:-)

Bár a hozzászólás egy teljesen idealizált világról szól (és nem sok köze van a szerzõi jog áfájának témájához), maximálisan egyetértek. Csak kár, hogy egy ilyen világtól messze vagyunk. Ehhez SOKKAL több olyan emberre lenne szükség ebben az országban, mint amilyenek talán az ezernyolcszázas években éltek -- és akkor is "csúcskategóriába" tartoztak emberileg.
[VÁLASZ]


  . . .

Az összes hozzászólás
megtekintése

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu