buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. május 31, vasárnap
Angéla és Petronella napja

Évfordulók:
1819: Walt Whitman születése (West Hills)
1887: Saint-John Perse születése (Pointe-à-Pitre)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Magyar könyvesbolt nyílik Beregszászon


2003.01.09

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Kárpátalján, az egyetlen magyar többségű városban, január 22-dikétől újra lehet magyar könyvet vásárolni. A magyar kultúra napján megnyíló könyvesbolt dr. Kovács Elemérnek és irodalomszerető családjának köszönhető, akik – a környéken lakók nagy örömére – évek óta működtetik az Ugocsa Könyvesboltot Nagyszőlősön, ahol a legfrissebb irodalmi kiadványok között válogathatnak a vásárlók.

Kovács Katalin néprajzkutató, tulajdonos elmondta, nem profitszerzés a célja a vállalkozásuknak, hanem, hogy bárki hozzájuthasson kedvenc könyvéhez és azt elolvashassa. Terveik szerint a boltban rendszeresen lesznek író-olvasó találkozások, művészeti tárlatok, és szeretettel – meg egy csésze teával – várják az irodalomkedvelő nyugdíjasokat is.

(Bereginfo)

 
 
 

Tisztelt Kiadó!

2003. januárjában, a Magyar Kultúra Napján nyitjuk meg Kárpátalja második magyar könyvesboltját, a Bereg Könyvesboltot Beregszász városában, a kárpátaljai magyarság szellemi központjában.

Kárpátalján mi vagyunk az egyetlenek, akik a teljesen felszámolt magyar könyvesbolthálózat romjain tovább visszük az írott magyar szó, a sajtótermékek terjesztésének az ügyét. Ukrajnában a 90-es évek elején megszűnt a magyarországi könyvek, sajtótermékek, terjesztése, valamint a helyi magyar könyvkiadás sem tudta kielégíteni a magyar lakosság művelődési igényeit – ezért is érezzük fontosnak egy magyar könyvesbolthálózat kiépítését.

Ennek szellemében nyitottuk meg 1998-ban Nagyszőlősön – az azóta is sikeresen működő – Ugocsa Könyvesboltot. Az Ugocsa Könyvesbolt – többfunkciós kulturális intézményként – a helyi magyarság kulturális-művelőséi igényeit hivatott szolgálni helyi és magyarországi kiadású könyvek (főleg szép- és szakirodalom, gyermekkönyvek), folyóiratok terjesztésével, valamint kulturális események (író-olvasó találkozók, képzőművészeti tárlatok stb.)szervezésével. Az általunk végzett kulturális misszió második jelentős állomása lesz tehát a Bereg Könyvesbolt megnyitása, aminek sikere – talán, majdan – egy egész Kárpátalját behálózó magyar könyvesbolthálózat létét vetítheti előre.

A könyvesboltok fenntartása természetesen nem csak kulturális misszió, hanem üzleti vállalkozás is. Fő célunk: kitermelve a működési költségeket továbbra is fennmaradni és ellátni színvonalas szellemi termékekkel a helyi magyarságot. Aki egy kicsit is ismeri a körülményeket – a nevetségesen alacsony fizetések, nyugdíjak, a nagy arányú munkanélküliség és az ehhez társuló „európai árak” – annak szinte szélmalomharcként tűnhet fel vállalkozásunk. De, ennek ellenére, nem szorulunk külső támogatásra, önfenntartóak vagyunk, és más jellegű vállalkozói tevékenységünkkel is segítve fennmaradásunkat (remittenda lapok, papír-írószer terjesztése).

Munkánk során sok egyéb nehézséggel is meg kell küzdenünk: a magas magyarországi könyvárak mellett fel kell vállalnunk a hosszú távú szállítás, terjesztés tetemes kiadásait, a magas vám- és adóilletékek befizetését. A magyarországi könyvkínálatból ezért főleg csak a kevésbé színvonalas kivitelű, olcsó termékeket tudjuk megvásárolni. A szakmai igényességről, színvonalról azonban korántsem szeretnénk lemondani. E célból fordulunk Önökhöz.

Az lenne a kérésünk, hogy amennyiben módjukban áll, támogassák egy könyvcsomaggal a Bereg Könyvesbolt indulását. Számunkra jelentős szakmai segítséget jelentene: mivel könyvesboltjaink „olvasóházként” is funkcionálnak, az Önök által ajándékozott könyvek bekerülnek abba a könyvkeretbe, a betérők helyben olvashatnak. E mellett gyakran ajándékozzuk mi tovább a felajánlásokat: gyermek-rendezvények, iskolai vetélkedők, pályázatok nyerteseinek, résztvevőinek, iskoláknak, óvodáknak. Tevékenységünket a helyi magyar közvélemény és szervezetek egyaránt támogatják, pozitívan ítélik meg.
Kérjük a Tisztelt Kiadót, hogy lehetőségeihez mérten támogassa kérésünket!

Nagyszőlős, 2003. január 5.

Tisztelettel:

Dr. Kovács Elemér ügyvezető igazgató és Kovács Katalin tulajdonos

 

 
Fórum


Eddigi hozzászólások a hírhez:
musztydobay

#1

2004.02.06 00:39

szeretnénk megtudni a nagyszőlősi dr. kovács elemér, vagy kovács katalin emiljét, vagy az ugocsa könyvesbolt címét, mert szeretnénk ajándékba küldeni a bereg, vagy ugocsa könyvesboltnak könyveinkből
[VÁLASZ]
admin

#2

2004.02.06 08:01

Nemes gesztus!
A regisztrált e-mailre megy az info.
Üdvözlettel: a szerk.
[VÁLASZ]
 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu