buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. május 31, vasárnap
Angéla és Petronella napja

Évfordulók:
1819: Walt Whitman születése (West Hills)
1887: Saint-John Perse születése (Pointe-à-Pitre)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

Fórum: Hírek-cikkek: Szeptemberi akció a Librinél A teljes téma nyomtatása...Küldje el e-mailen...

 
Kapcsolódó cikk-Vitaindító hír


[ Listázás időrendben, legelsővel kezdve ]

kismadár

#20

2004.04.26  08:31

A jó felhozatal ezt is jelenti. Több sráccal és tanulóval dolgoztam, akik tudtak a vevőkkel bánni.Hagyományos boltban még köszönni is!!Apropó köszönés:
Imádtam mikor Mr. Sunyi Öltöny letolt az egyi hodályban, hogy nem köszönünk a belépő vevőknek. Kipróbáltam és mikrofonra lett volna szükség.
Tudnak olvasni és szoktak.Normális rálátásuk van a könyvekre, bár tény, hogy az összes elsőkönyvest nem ismerik.
[VÁLASZ]
bótos3

#19

2004.04.25  15:38

Mi az, hogy a felhozatal jó? Tud és szokott olvasni? Ez dicséretes, de nem elég. A könyvesboltban más is kell. Ott az a fránya vásárló, lehet, hogy akar valamit? Elég sokszor alkalmaznak zseniális, majdnem bölcsészeket, akik csak azt nem tudják elképzelni, hogy még nem ők a menők. Ez persze nem az ő hibájuk, csak többnyire nem világosítják fel őket, mi vár rájuk. Ha vezetők lehetnek olyanok, akikről sokan tudják, hogy alkalmatlanok, /kivéve a "górék"-at/viszont simulékonyak, nem várható, hogy jó szakembereket neveljenek, eseleg a saját helyükre is.
[VÁLASZ]
kismadár

#18

2004.04.25  11:28

Kedves Mindenki!
Szeretném megvédeni a libris eladókat, főleg az "analfabéta" újoncokat.
Én is libris voltam, és borzasztóan bosszantott, hogy az újkat nem lehetett betanítani, mert olyan alacsony létszámmal dolgozott az üzletközponti boltunk.
Nyiván Ti is ismeritek az összes idevágó érvet, pusztán csak azt szeretném jelezni, hogy a felhozatal jó.Vannak olyan pálykezdők, akik könyvesek AKARNAK lenni. Számos újoncot lattam viszont más boltokban, hol foglalkoztak velük és ezért időve jó szakemberek lesznek.
[VÁLASZ]
bótos3

#17

2004.04.22  16:47

Kedves Libris Szabó! Én is tudok olvasni, ezért nem veszem magamra a kritikát. Lehet, hogy rossz helyen dolgozom, de itt sajnos előfordul- nem is kevésszer- amiről az 1 gyakori írt. Az olvasópéldány micsoda? Amit elvihetek olvasni, s ha szétolvasom kifizetem? Biztos, hogy könyvesboltos vagy?
[VÁLASZ]
Szabó

#16

2004.04.22  13:50

Az 1(!) gyakori vásárlónak szoló üzenet: A Libri boltjaiban vannak olyan eladók, akik értelmesek és ráadásul még olvasni is tudnak.Más kérdés, hogy a dolgozóknak nincs idejük olvasni, pitiáner fizetéseket kapnak,és a dolgozóknak járó kedvezményeket megszüntetik (pl.:olvasópéldányok, így igen nehéz! és a 30%-os kedvezmény jó dolog, ha az embernek van pénze!) A Libri Kft. a dolgozóit (persze vannak kivételek) beiskolázza, könyvkereskedelmi tanfolyamra!
Remélem a fórumot olyanok is olvassák, akik döntéshozó helyzetben vannak!!!
Egy libris.
[VÁLASZ]
Dudó

#15

2004.01.05  18:35

Szori. a helyesirási hibák kizárólag a billentyűzet kellő nemismeréséből és az irási sebességemből adódnak.x
[VÁLASZ]
Dudó

#14

2004.01.05  18:28

Én uj vagyok a forumon, de a legteljesebb mértékig egyetértek az eladók képzettlenségét kifogásoló észrevételekkel.
Valamikor kb.30 évvel ezelőtt , hogy a családi bevételeket növeljem , aztalról könyvet árultam bizományosként a Váci ut és Robert krt sarkán egy könyvhét alkalmával.
Elég szépen fogyott de meg kellett álapitanom , hogy az ismereteim hiányosak és éjt nappalá téve legalább a FÜLEKET
elolvastam, hogy kinálni tudjam a portékámat.
Eredmény: sokszoros.
Egy ismert szinművész is mergált az asztalnál és Barcsay Művészeti Anatómiáját kereste . Sikerült megszerezni és igy bejutottam a J.A.Szinházba ahol kaptam egy asztalnyi helyet és egy sarokban egy zárható szekrényt.Mint ismert a szinészek olvasnak és ugyancsak tudni kellett a könyveket ismertetni.
Sok pénzt kerestem és persze sokat is olvastam.
Na erről ennyit.
[VÁLASZ]
Sie_mens

#13

2003.12.15  11:25

Semmi meglepő nincs a történetben! Az egyiknek fontos a vásárló, akinek pénze is van, vagy majd talán visszamegy. A másiknak mindegy, csak vegyen valamit, az az 1-2 ember meg nem számít, van másik! A Hermész-díj nem csak látszat díj? A Camponában van valami + a többihez képest? Ki tud erről valamit?
[VÁLASZ]
könyves

#12

2003.12.12  12:52

Bocsánat! Nem a Camponában jártam! Nem az eladó a hibás, lehet, hogy a rendrakás fontosabb mint a buta vevő!
[VÁLASZ]
könyves

#11

2003.12.12  12:17

Véletlenül láttam meg egy új könyvesboltot a Pozsonyi úton. Automatikusan elkezdtem nézegetni a kirakatát, látszott, hogy még hivatalosan nincs nyitva. A boltból kiintettek, be lehet menni. Könyvkupacok és egy szerelő között az eladó hölgy kedvesen megmutatta az újdonságot, hozzáértően informált a kedvezményekről. Jól esett a figyelem, természetesen vásároltam is. A boltot az Ulpius üzemelteti.
Egy másik, nagynevű könyvesboltba is bementem, /a kirakatban meglátott könyv miatt/ . A könyvet szerencsémre megtaláltam, de a rakodásban elmerült eladó nem tudta megmondani, milyen könyve jelent meg ezelőtt a számomra ismerősnek tűnő szerzőtől. " A számítógépen most nem tudom megnézni! Már egy éve itt vagyok, de nem hallottam róla." Itthon megtaláltam a net-en, igaza volt az eladónak, egy éven belül valóban nem jelent meg könyve a szerzőnek. Nem lényeges a történet, csak olvastam, a Hermész -díj átadásról.
[VÁLASZ]
Sie_mens

#10

2003.10.29  11:13

Kedves Antikvárus!

A "talán olvasni szokott" -számomra többet jelent, mint , hogy tud-e olvasni! Inkább azt, hogy ért-e a könyvhöz, elfogadja- e, hogy "különleges" áruval kereskedik. Persze fontos, hogy a kereskedéshez is értsen, próbáljon minnél kisebb költséggel dolgozni. A mérték, az arány a kérdés! Honnan fogja tudni az eladó, hogy ki az az Ortega, ha nem olvas, és nem követelmény az alapműveltség, a hozzáértőket meg szisztematikusan semmibe veszik, elküldik. Ezen az iskola segíthet, de hány fiatal, szakképzett kereskedő dolgozik? Nyilván kevesebb mint kéne! Te elkötelezett könyves-antikvárus vagy! Sokan vagytok? Miért hallgattok? Vagy már mindegy? Remélem nem adjátok fel!
Éljenek, /és jól éljenek/ a hagyományos antikváriumok.könyvesboltok!
[VÁLASZ]
antikvárius

#9

2003.10.28  14:36

Sie_mens!
Jó könyvkereskedő (könyvesbolt vezető, eladó) nem attól lesz valaki, hogy szokott-e olvasni. A rendszeres olvasás csak egy kis összetevője ennek a szakmának (sajnos annak, aki árulja a könyvet, kevesebb ideje jut olvasni), ezenkívül a szaktudás, a vevővel való kapcsolattartás, empátia, kommunikációs készség, tapasztalat stb. jóval fontosabb. Sajnálatos, hogy ezek az óriási üzletek már nem könyvesboltok, hanem áruházi kínálattal rendelkező elárusítóhelyek, ahol a vevő sohasem találkozik az eladóval (vagy ha igen, akkor se megy vele sokra), de itt nem is ez az üzleti cél. A nagy bevásárlóközpontok (Tesco, Cora stb.) könyvrészlegei hasonlóan működnek. A vevők jó része ezeken a helyeken is megtalálja azt a könyvet, melynek megvásárlásához nem szükséges az eladó szakszerű segítsége. Az igényes vásárló komoly könyvet keresni a hagyományos könyvesboltba megy. Már ameddig lesz ilyen! Mert a nagy tömegben, kis költséggel forgalmazható - ezért jól jövedelmező - könyvek hasznából lehet finanszírozni a többi könyv polcon tartását vagy az egyedi vevői igények kielégítésével járó extra költségeket. Így működött a könyvkereskedelem néhány évszázadon át. Ma átalakulóban van, sajnos nem előnyére.
[VÁLASZ]
kismukk

#8

2003.10.27  13:04

Sie_mens!
Hát kételkedek a dologban. Mármint hogy olvasni szokott-e. Egy hete kerestem Ortega y Gasset könyvét. Na arra megkérdi az eladó: az cím, vagy szerző?
Hát basszus, majd eldőltem...
Úgyhogy bye-bye Libri...
[VÁLASZ]
Sie_mens

#7

2003.10.23  00:39

Okostóni!
Mit jelent az, hogy kirugdossák az eladókat? Azt mondod, hogy a hozzáértőket elküldik? v. küldték? Ennyire nem lehet "béna" a vezetőség v. a tulajdonos. A multitól jött azt jelenti,hogy eddig bugyit v. krumplit árult? Talán olvasni azért szokott! Lehet, hogy nem is fontos az írás-olvasás tudás elég ha számolni tud, ez pedig fontos szempontja a "zsebek" filozófiájának.
[VÁLASZ]
okostóni

#6

2003.10.21  16:09

Sajnos egyetértek, a librinél kirugdossák a hozzáértő eladókat és helyettük olcsóbb fizetéssel is megelégedő analfabétákat vesznek fel. Könyveket emiatt csak véletlenszerűen árulnak, ami keresett a soha sincs, és nem rendelnek utána sem, vagy ha a bolt igen akkor a központ nem. A boltvezetőket is kirugdosták, s több boltnak van egy boltvezetője. Igen fura felállás de az olcsóbb.
Sajnos a libri is elmegy a multiknál megszokott dolgok irányába, pedig pontosan neki kellene eltérni azokoktól a szokásoktól, ha meg akarja tartani a vevőket.

De ez sajnos nem véletlen, hiszen egy volt multist tettek az igazgatói székbe, akinek sajnos csak a pénz számit más nem.
Hát biza kár érte, de így elsilányul a libri és hosszútávon mindenki rosszul jár.
[VÁLASZ]
admin

#5

2003.10.08  08:49

# Sie_mens
Hmmm. Adatokat nem szolgálhatok ki, de annyit elárulok, van, aki szokta.
Így nem sértek senkit sem a közérzetében? :-)
[VÁLASZ]
Sie_mens

#4

2003.10.07  15:36

Csak most olvastam a "témát", de én is gyakori vásárló vagyok, látom a könyvesbolti változásokat. Mostanában újra jobban kedvelem az "emberi " léptékű és "emberi" kiszolgálású üzleteket. Ott még kiszolgálják a vevőt! Nekem sem tetszik a kilóra árult könyv a bevásárlóközpontokban. Azt hiszem ez a megákat nem érdekli, a bevétel a legfontosabb, nem a néhány vásárló közérzete, aki nem érzi elégnek az egyforma, fantáziátlan, gépies, fantáziátlan boltot. /szokták olvasni a fórumot illetékesek?/
[VÁLASZ]
antikvárius

#3

2003.09.22  15:50

Igen, jól látod, kedves Gyakori vásárló. A Libri új üzleti koncepciója ez. (Egyébként más, áruházi kereskedelmet folytató könyvesbolti hálózatoké is.)
Ha jól emlékszem, könyvkereskedelmet ma Magyarországon a jogszabályok szerint csak ilyen irányú szakképesítéssel rendelkező személy folytathat(na). (Kb. úgy, mint a patikáknál).
Ha azonban ez megnyugtató: A nagy bevásárlóközpontokban még rosszabb a helyzet.
[VÁLASZ]
laci

#2

2003.09.18  23:37

Sajnálatos, egyetértek, az eladók viszont egyre fiatalabbak és csinosabbak! Ez is valami! Új szinfolt, kedveskedés a ffi vásárlóknak!
[VÁLASZ]
1 gyakori vásárló

#1

2003.09.17  15:53

Örülök a Libri akciójának, de még jobban örülnék, ha a boltokban újra találnék szakszerűen kiszolgáló eladókat. Sajnálom, hogy a régi szinvonalat nem tartalmilag, hanem külsőségekben fejlesztik. Hány olyan eladójuk van, aki olvasni is szokott, netán a szerzőket is tudja, anélkül, hogy a számítógépen nézné meg? Minden héten bemegyek valamelyik Libribe, sőt vásárolok is, de eladótól mostanában /kb. 5-6 hónapja/ tanácsot, érdemi ajánlást nem sikerült kapnom. Percekbe kerül, amíg egy láthatóan fásult, /fáradt?/ eladó megszólítható. Ez jellemzően az üzletközpontokban tapasztalható. Szerencsés napnak tekintem, ha találok egy tapasztalt könyvkereskedőt. Sajnálom, ezt a tendenciát, -az egyforma, egyéniséget nem tűrő, uniformizált, sótlan mindenhol ugyanazt a kínálatot nyújtó- a láthatóan érzelem nélküli könyvkereskedelmet! Ez a Libri új koncepciója?
[VÁLASZ]Legfrissebb témák:

Fazekas István hőskölteményének hatásai

Guaranteed Payday Loans No Brokers @ http://www.neopayday.co.uk/

Orvosi könyvek eladók

Payday Loans no Debit Card | https://www.loansprofit.co.uk/ | No Debit Card Payday Loans

Vásároljon jogosítványt, útlevelet, IELTS <TOEFL, személyi igazolványt

orvosi könyvek

Teljes lista...

Legnépszerűbb könyvek:

Fókusz Könyváruházak
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők - Magyar irodalmi szerelmeskönyv

Alexandra Könyváruházak
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Bookline.hu
E.L. James: A szabadság ötven árnyalata

Sikerlisták...


Új Könyvpiac a hírlapárusoknál, illetve az Interspar, Kaiser’s és az Auchan üzletekben is

Tisztelt Olvasónk!

Ha a könyvesboltokban már nem sikerült hozzájutnia lapunkhoz, akkor az itt található lista segítségével keresse fel az Önhöz legközelebbi hírlapárusító-helyet, vagy valamely Interspar, Kaiser’s, illetve Auchan bevásárló központot.

Amennyiben biztosan szeretne lapunkhoz hozzájutni, akkor fizessen elő most!
Online előfizetés

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Országos Internet Szaknévsor
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu