buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. szeptember 30, szerda
Jeromos napja





















Évfordulók:
1452: Megjelent az első nyomtatott könyv: Johann Gutenberg Bibliája
1859: Benedek Elek születése (Kisbacon)
1928: Elie Wiesel születése (Máramarossziget)
1990: Patrick Victor Martindale White halála
2005: A Népmese Napja
2006: Sütő András halála (Budapest)

Összes évforduló...

 



Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 













Fórum: Hírek-cikkek: Mezopotámiától Irakig ...és tovább? 



A teljes téma nyomtatása...Küldje el e-mailen...

 
Kapcsolódó cikk-Vitaindító hír


[ Listázás időrendben, legelsővel kezdve ]

Kiszely Karoly válasza #6-ra

#17

2009.01.01  23:43

Teljesen egyetertek Pitlisszel. Azt azert hozzatennem, hogy az igazi baloldaliaknak is ünnepelniük kellene. Vannak visszajelzesek baloldalrol is? Ha nincsenek, ez minösiti a magyar "baloldalt". Hallott valaki valamit balrol?? Ha lenne onnan is lelkesedes, az azert nagyon jo jel lenne. De ilyen jelröl sajnos nem tudok.
Kiszely Karoly
[VÁLASZ]
Zoey

#16

2008.03.27  21:54

Hy
[VÁLASZ]
vertigo60

#15

2008.03.12  08:36

Amikor Bogár Lászlónak A fejlődés ára című könyvét először egyetemistaként olvastam, kapukat nyitott benne és felsóhajtottam, hogy végre van egy olyan ember a közgazdászok között is akivel fel tudom vállalni a közösséget, aki megérteti a dolgokat és nem elriaszt azoktól. Egyetértek azokkal, akik Bogár László professzor munkáit alapműveknek tartják és rettenetesen sajnálom, hogy tényleg csak egy "szűk" elit az aki olvassa és értelmezi a benne megfogalmazott problémákat és gondolatokat, mert sokat segítene abban, hogy a helyzetünket megértsük és megtaláljuk itt ebben a régióban is a helyünket. Én mindenesetre a hallgatóimnak ajánlom és egyes tárgyaknál kötelező olvasmányok közé teszem ezeket a könyveket.
[VÁLASZ]
Zsombor

#14

2008.02.20  19:53

Fantasztikus érzés volt olvasni. Azt éltem át, mint az 1984 c. regényben Winston Smith, amikor az "Oligarchikus kollektivizmus elméletét és gyakorlata" c. szamizdatot olvassa. A tanulmány alapföltevései, és végkövetkeztetései már korábban is ott motoszkáltak bennem, de az átlagember / átlag értelmiségi tudása kevés, hogy ezeket koherens rendszerbe helyezze, vagy akár csak ilyen találóan megfogalmazza. A magam részéről alapműnek tartom, terjeszteném, de csak kevesen hajlandóak elolvasni. Zseniális mű, de nem populáris, kevesen vállalják hogy elolvassák és értelmezzék. Meg lehetne ezeket a gondolatokat egyszerűbben, tömörebben, mégis érthetőbben fogalmazni: nem az elvont társadalomfilozófiai oldalról kezdve, és a konkrét Magyarországi eseményekkel befejezve, hanem éppenséggel fordítva, mert így sosem jut el széles tümegekhez.
[VÁLASZ]
ltomee

#13

2007.04.24  16:29

Volt szerencsém elolvasni a könyvet. Abban a kivételes helyzetbe kerültem ugyanis, hogy a "mainstream ideologia hazai erődítményének" (értsd: a Budapesti Corvinus Egyetem - forrás: Népszabadság) hallgatójaként egy olyan órára ültem be ahol a tanár véletlenül ismerte a művet és kötelezővé tette a a Magyarországról szóló fejezet elolvasását. Azóta kétszer olvastam el az egész könyvet. Köszönöm, hogy felnyitották a szememet. Azóta egészen másképpen állok hozzá mindenhez. Ha az embernek sikerül átéreznie a könyv üzenetét, az az egész életszemléletét változtatja meg.

[VÁLASZ]
bebőce válasza #8-ra

#12

2007.02.20  15:36

Az új könyv: A hálózatok ura. Mostanában fog megjelenni.
[VÁLASZ]
bebőce válasza #10-ra

#11

2007.02.20  15:34

Lucas/ Ön a lutheri reformációról ír. Bogár a kálviniról. Amely alapvetően megválzoztatta az európai társadalmat és elindította a polgárosodást.
[VÁLASZ]
Lucas

#10

2006.11.24  09:27

"...hosszú időre mintát szolgáltattak azoknak a „dekonstrukción” alapuló ontoszociális csúcsfegyvereknek a felépítésére, amelyek segítségével Isten valóban „kiparancsolható lett a hétköznapok világából”. Innen egyenes út vezet a reneszánszon és a reformáción át a felvilágosodáshoz és a nagy francia forradalomhoz, amelynek a szerző külön alfejezetet szentel, a létrontás brutalitásának apoteózisaként aposztrofálva a magasztos eseményt."

Alapvető műveltségbeli hiányosságra utal, hogy a szerző a reformációt a szakralitás megtörésének folyamatába illeszti, mint olyan áramlatot, ami lényegét tekintve nem különbözik a humanizmustól, vagy a felvilágosodástól.

Ez abból eredhet, hogy Bogárnak nincsenek ismeretei a reformációról, de legalábbis olyan alaposak nincsenek, amelyek alapot szolgáltathatnának társadalomfilozófiai elmélkedéshez és tudományos igényű következtetések levonásához.

Ha ismerné a reformáció lényegét, tudnia kellne, hogy az máig az utolsó kísérlet Isten "jogainak helyreállítására" az embert középpontba állító humanizmus, és az Istent száműző felvilágosodás között. (Az ellene harcoló intézménynek nem Isten volt a fontos, hanem saját maga.)
[VÁLASZ]
Aladdin92 válasza #8-ra

#9

2006.09.13  15:23

A szerző új könyvének címe: "Bokros újratöltve" Kairosz könyvkiadó jelentette meg. Szeptember 3-án, dedikációval egybekötött könyvvásárlási lehetőség volt, a Halászbástyánál.
Jó olvasást!
[VÁLASZ]
isztria válasza #7-re

#8

2006.09.09  11:12

Csatlakozom Pitliszhez, főleg az enciklopédikus mű iránti létező igényt emelném ki.Több Bogár Lászlóhoz hasonló emberre van szükség Magyarországon, másfelől több megbecsülést érdemel a már létező. A mű szerintem is zseniális (nyugodtan mondjuk ki sokadszor) és nem csupán azért az éleslátásért amit nyújt az olvasónak, hanem valóban azért is ahogy "meg van írva". Rendkívüli teljesítménynek tartom ezt az opuszt.

Állítólag megjelent a szerző új könyve (agyonhallgatás indul?), nem tudja valaki a címét? Köszönöm
[VÁLASZ]
veressz

#7

2006.08.25  08:59

Bogár László alapműve kapcsán: ha már agyonhallgatják (tényleg), írjuk le a címét is: A globalizáció és Magyarország; az Osiris kiadásában jelent meg. Itt-ott még kapható.
Egyfelől valóban agyonhallgatják - jó teszt erre: rákeresni az nterneten -, de nem jobban, mint a csontvázat a ruhásszekrényben (ahogy az angol mondja: the skeleton in the cupboard) - mint a család szégyenét, mint mindannyiunk ősbűnét: hogy hagytuk és hagyjuk, hogy így legyen.
A mű a nagy válságirodalmi szintézisek sorába tartozik - a Spengler - Evola - Padányi - Hamvas - (nem homogén) vonalon, és (védett) alapértékeire figyelemmel talán az ökoszociális tradiciónalizmus képviselőjeként kategorizálhatnánk.
A valóság ilyen mély (magas) szintű befogadói megragadása műveltséget, elfogulatlanságot és intellektuális bátorságot feltételez - ezért értelemszerűen üzenete nem juthat el sokakhoz. Így tkp. agyonhallgatni sem kell: ez a fajta tudás hermetikus, és egyre inkább azzá lesz. Az igazság nyilvánvaló, mégis rejtve van előlünk (valaha ezt jelentette a nyílt titok kifejezés). A modernitás létrontó hatalmának (hogy a szerző szófordulatát idézzük) démoni sajátossága éppen abban áll, hogy az intellektuális nívó lesüllyesztése révén (puha eszközzel) tartja fenn hatalmát - magyarán: a végletekig manipulált tömeg a (leleplező) igazság megértésére képtelen. No persze egy ilyan mű terjesztése azt jelenti: az értő kevesek között terjesztjük. Hát terjesszük - magam is vagy fél tucat emberrel megismertettem.
Egyébként Bogár László szerencsére hallat magáról - nekem úgy tűnik egyre gyakrabban jelennek meg írásai u.n. jobboldali orgánumokban (pld. a Magyar Nemzetben is).
Bogár László könyve az elhazudott történelem fátylának fellebbentése. Ha ezt, és a hasonló műveket az iskolákban tanítanák...nos, akkor valószínűleg egy másik világban élnénk.
A művet nem egyszerűen tanulmányoznunk kell: vérünkké kell válnia annak a létszemléletnek, amelynek kiemelkedő manifesztuma.
[VÁLASZ]
Pitlisz

#6

2006.07.17  21:43

Bogár László a XXI. század első olyan személyisége, aki egyértelműen kitűnik kortársai zavaros és szürke törpeségéből, különösen a közgazdaságtan területén, ahol rengeteg a süket duma.
Nagyon jó szót olvastam a cikkben vele kapcsolatban: .. "aki érti a szakralitás nyelvét is"....
Hát bizony azért érti, mert ért mindent.
Ez az ember egy zseni.
Gyönyörűen, szabatosan plasztikusan és érthetően fogalmaz (igazán nem használ túl sok szakszót, a funkcionális analfabéták korában persze ez is sok) le nem járatott, szinte maga által gyártott ám tökéletesen helyénvaló szavakat fogalmakat alkamaz, élvezetes hallgatni és olvasni egyaránt. Beszélni is tud hasonlóképpen. Fülön csípi az érzéseket és élethelyzet lenyomatokat, melyek csak az ember lelkének és tudatának mélyrétegeiben szoktak bolyongani.
Egyértelműen egy kihalt fajta, az ún polihisztor képviselője annak minden és teljes értelmében.
A tárgyal t témát: az ember életét, gazdasági és lelki bolyongásait egységes egészként kezelve vázolja fel azt a világméretű szemforgató csalást, melynek mi mindannyian áldozatai vagyunk.
Jó lenne, ha hozzáfogna egy enciklopédikus íráshoz, melynek végeredménye lehetne: az IGAZI rendszerváltás menetrendje című mű, melynek alapján tömegek követhetnék és a Duna-tüntetések mintájára, a végre felegyenesedő, protestáló tömeg az utcára vonulva Új Alkotmányozó Nemzetgyűlést hivatna össze a leszerepelt politikai és gazdasági elittel. Kéne mellé egy Igaz ember, egy jó szervező - s akkor Gandhi-ként vonulhatna be a magyar történelembe.
Jelenleg szerintem Bogár László az egyetlen kies honunkban, aki teljes összefüggésében látja a világot és azon belül Magyarországot.
Aki szerint nem hallgatják el - az vagy nem élt még Kádár alatt, vagy a kor kedvezményezettje volt, vagy nem ért semmit.
"Kovács úr megvette élete első Trabantját" mottóval, tavaly ezt a könyvet vettem meg egyetlenként, annak ellenére, hogy anno az Ünnepi Könyvhéten kisebb könyvtárakat szoktam vásárolni.
Hogy ez miért van így és mit jelent - ezt is zseniálisan elbeszéli, és rendszerbe foglalja Bogár László - Isten éltesse sokáig!

Pitlisz
[VÁLASZ]
Főnix

#5

2006.07.03  15:05

Ohhh érdekel ez a könyv! Ahogy így leírtátok! És téged ő tanít? Igaz nem ismerem, de biztos szupi lehet :D:D
[VÁLASZ]
esztre válasza #3-ra

#4

2006.06.26  22:06

hol tanít? A jegyzeteket szeretném elkérni másolatban.
Ha nem volna elcsépelt a szó, akkor írhatnám, hogy a könyv zseniális, így a szó kevés rá.
Agyonhallgatják, mert elolvasása után kikerülhetetlen a politikusok és az "értelmiség" lekiismerete és felelőssége.
esztre@hotmail.com.
[VÁLASZ]
dius

#3

2005.04.19  14:47

Még nem olvastam a könyvet, de biztos zseniális!
abban a szerencsében van részem, hogy engem 1 éve tanít az írója és tényleg kivételes tudású ember.
[VÁLASZ]
paul

#2

2004.11.24  12:46

Ki hallgatja el? Nem a tudományos köröknek kéne vele foglalkozni? A könyvesboltokban elérhető, kritikát meg hozzáértőnek kellene írni. Vagy nem?
[VÁLASZ]
panni

#1

2004.11.23  14:47

A recenzió írójával mélységesen egyetértek, és a könyv óriási segítséget nyújtott nemcsak a világ megértéséhez, de saját munkám továbbgördítéséhez is. Amúgy szerintem tényleg el van hallgatva (tudományos körökben élek, és a megjelenés óta senki sem beszélt róla, én is csak véletlenül jutottam hozzá). Ja, és csak azt sajnálom, hogy aki nem ért tudósul, hiába érdekelné a könyv, akkor sem tudja elolvasni. (Biztos nem véletlenül.) Mindegy, én ahol tudom, terjesztem.
[VÁLASZ]







Legfrissebb témák:

Orvosi könyvek eladók

Orvosi Tankönyvek Egyetemistáknak

Fazekas István hőskölteményének hatásai

Guaranteed Payday Loans No Brokers @ http://www.neopayday.co.uk/

Payday Loans no Debit Card | https://www.loansprofit.co.uk/ | No Debit Card Payday Loans

Vásároljon jogosítványt, útlevelet, IELTS <TOEFL, személyi igazolványt

Teljes lista...

Legnépszerűbb könyvek:

Fókusz Könyváruházak
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők - Magyar irodalmi szerelmeskönyv

Alexandra Könyváruházak
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Bookline.hu
E.L. James: A szabadság ötven árnyalata

Sikerlisták...


Új Könyvpiac a hírlapárusoknál, illetve az Interspar, Kaiser’s és az Auchan üzletekben is

Tisztelt Olvasónk!

Ha a könyvesboltokban már nem sikerült hozzájutnia lapunkhoz, akkor az itt található lista segítségével keresse fel az Önhöz legközelebbi hírlapárusító-helyet, vagy valamely Interspar, Kaiser’s, illetve Auchan bevásárló központot.

Amennyiben biztosan szeretne lapunkhoz hozzájutni, akkor fizessen elő most!
Online előfizetés

Iratkozzon fel hírlevelünkre!





Országos Internet Szaknévsor
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu