buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. szeptember 30, szerda
Jeromos napja

Évfordulók:
1452: Megjelent az első nyomtatott könyv: Johann Gutenberg Bibliája
1859: Benedek Elek születése (Kisbacon)
1928: Elie Wiesel születése (Máramarossziget)
1990: Patrick Victor Martindale White halála
2005: A Népmese Napja
2006: Sütő András halála (Budapest)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

Fórum: Könyvszakmai hozzászólások: mikor számolják fel a Sunbooks-ot? A teljes téma nyomtatása...Küldje el e-mailen...


[ Listázás időrendben, legelsővel kezdve ]
 42-18 | 17-1 

Mirax

#42

2011.06.17  13:48

Tisztelt Károsult-Társak, kedves grenyi!

A Mirax is szeretne csatlakozni a keresethez.
Bármilyen legális eszközzel, információval támogatnánk a projektet!

Kérem, hogy az illetékesek vegyék fel velünk a kapcsolatot!
(e-mail, telefon a weblapunkon: www.mirax.hu)
[VÁLASZ]
citrom

#41

2011.06.06  22:50

A Líránál folytatják az ámokfutást..Elküldték az egyetlen használható embert a Múzeum körúti Zenei Antikváriumból,aki mindenhez értett..A Zenei Antikváriumnak ezennel vége...Gratulálunk!!!
[VÁLASZ]
grenyi

#40

2011.05.07  09:18

Tisztelt Sunbooks károsultak!
Összeállt a Sunbooks tulajdonosainak üzleti magatartását bemutató kereset a felszámolótól beszerzett összes bizonyítékkal.
A felszámolást megelőzően a társaság többségi tulajdonosa, a Líra Könyv Zrt. első számú vezetője és gazdasági vezetője vélhetőleg sajátjaként rendelkeztek a Sunbooks vagyona felett, hisz a cég nevében ügyleteket kötöttek, mikor a társaságnak már nem volt ügyvezetője. Számtalan szerződés született, amely perfektuálódott,de nincs aláírva a Sunbooks részéről, mert az arra jogosultak vagy nem írták alá, vagy a társaságnak már nem volt ügyvezetése, amely kizárólag a tulajdonosok felelőssége, amint az is, hogy a Sunbooks jogos követeléseinek eladása a Lira könyv Zrt részére és vagyoni elemeinek jogosulatlan felosztása tárgyában számtalan hitelezővel kötött megállapodás, azaz érvénytelen szerződések alapján valósítottak meg tranzakciókat, valamint a rendelkezésre álló, a felszámolótól származó iratok tanúsága szerint vélhetően majd a bíróság előtt bizonyítható módon elvonták a társaság vagyonát a hitelezők elől, egyes hitelezőket 100%-ig, másokat kb. 50%-ig többek hitelezői igényét pedig egyáltalán nem elégítették ki, saját maguk, mint tulajdonosok döntötték el, hogy kinek fizetnek és kinek nem, miközben a társaság általuk is beismert módon, írásos bizonyítékkal alátámasztható módon, fizetésképtelen volt és üzleti tevékenységét tervezetten a felszámolást kérő beadványuk kelte előtt jó félévvel véglegesen átvette, eszközeit , piacát , számítástechnikai rendszerét és szerződésállományát már a korábbi két év alatt módszeresen , tudatosan részben ellenérték nélkül, részben saját finanszírozási kötelezettsége ellensúlyozására ellenértékkel ( viszont szerződés nélkül) a Líra Könyv Zrt átvette, továbbá bennfentes információk alapján a Lira Könyv Zrt és Kolosi és társa kft felvásárolta azon Sunbooks hitelezők követeléseit töredék áron, akik a saját jövőbeni üzleti érdekei miatt fontosak voltak nekik és a nem fontosaknak otthagyták a céget minden vagyon nélkül.
Akit érdekel az ügy, ezzel a polgári igénnyel kapcsolatban, csatlakozhat a kártérítési eljáráshoz.

[VÁLASZ]
grenyi

#39

2010.07.14  22:58


Tájékoztatok mindenkit, akit érint, hogy a Fővárosi Bíróság a 2010. május 25-én kelt végzésében elrendelte a Sun Books Kft. felszámolását. A felszámolási eljárás megindításáról szóló végzés a Cégközlöny 2010. július 7-i internetes oldalán jelent meg, ez az időpont a felszámolási eljárás kezdőnapja.
A Sun Books Kft. felszámolója a Vadász & Partners Felszámoló Vagyonfelügyelő és Tanácsadó Kft (1136 Budapest, Tátra u. 23/a.). A felszámolóbiztos Baran Tímea.
[VÁLASZ]
grenyi

#38

2010.07.03  12:20

Hát mi lett ebből?


A LÍRA és LANT csoport tagja lett a Sunbooks

A LÍRA és LANT csoport tagja lett a
SUNBOOKS Könyvkereskedelmi Kft.

A Líra és Lant csoport eddigi töretlen és dinamikus fejlődése a könyvszakma eddigi legnagyobb tranzakciójával folytatódik.

A mai nappal a Líra és Lant Zrt. közgyűlése jóváhagyta a SUNBOOKS és a hozzá tartozó logisztikai vállalat 100 százalékos, és a SUNBOOKS informatikai hátterét biztosító BMS Kft. 70 százalékos tulajdonjogának megvásárlását. Ugyanakkor tulajdonostárssá vált a SUNBOOKS eddigi tulajdonosa a Líra és Lant-ban, valamint tőkeemelésre került sor, amelynek során a részvények száma 10 százalékkal nőtt. Kiegészült a Líra és Lant igazgatósága is: a Kolosi család öt tagján és a korábbi igazgatósági tagokon kívül - Ujlakyné Gazdag Mária, vezérigazgató-helyettes és Morcsányi Géza, kiadói igazgató - beválasztották az igazgatóságba Száraz Miklóst, a SUNBOOKS igazgatóját és dr. Rényi Gábort, az igazgatóság tagját.

A SUNBOOKS, a B2B internetes könyv nagykereskedelem vezető szereplője 2006-ban három milliárd forint feletti nettó árbevételt ért el. Mintegy ötszáz rendszeres vásárlója között meghatározó szerepe van a hipermarket és szakáruház-hálózatoknak: a TESCO legnagyobb könyv-, térkép- és DVD beszállítója, de jelentős szerepe van az Auchan, a CORA, a Media Markt és a Praktiker beszállítói között is. Komoly könyvtári ellátó szerepe van, és néhány kiadó könyveinek kizárólagos forgalmazója, valamint 50 százalékos tulajdonosa a Passage ifjúsági és gyermekkönyvkiadónak.

A 2008-tól meginduló integrációs folyamatban a SUNBOOKS hosszú távra is megőrzi önálló szerepét a hipermarketek és egyéb nagyvevők ellátásában, ugyanakkor a Líra és Lant csoport részeként a közös beszerzés, a marketing, az informatikai és a logisztikai tevékenység jelentős szinergikus hatásokkal jár. A korszerű SUNBOOKS szigetszentmiklósi raktárbázis és a Líra és Lant Dankó utcai cash and carry nagykereskedése megfelelő logisztikai hátteret biztosít ahhoz, hogy a cégcsoport vitathatatlanul vezető helyet foglaljon el a magyarországi könyv nagykereskedelemben. A Líra könyv nagykereskedelem és a SUNBOOKS egyesülése középtávon felveti a Líra és Lant cégcsoport tőzsdei bevezetésének lehetőségét is.

Az elmúlt két évben a Líra kiskereskedelmi hálózat fejlesztése határozta meg a cégcsoport működését. Két év alatt 17 új Líra könyvesbolt nyílt és 8, korábban franchise rendszerben a csoporthoz kapcsolódott könyvesboltot vett át közvetlen üzemeltetésre. Jelenleg 45 saját és 20 franchise boltot, összesen 65 üzletet üzemeltet a hálózat. A hagyományosan széles választékú belvárosi üzletekből álló lánc új egységei többnyire bevásárlóközpontokban nyíltak.

Idén januárban a Líra és Lant megvásárolta a Magyar Könyvklub kereskedelmi rendszerét, és a Líra törzsvásárlói rendszerével, valamint a három évig működő Népszabadság Könyvklub vásárlóival egyesítve létrehozta a Líra Könyvklubot, a könyvpiac legnagyobb vásárlói közösségét. A Líra Könyvklubnak jelenleg 70. 000 aktív tagja van (az utóbbi egy évben legalább egyszer vásároltak a Könyvklubon keresztül). A klubtagok megkapják a Líra Könyvklub magazint, amely riportokban, cikkekben, tárcákban, kritikákban számol be a könyvpiac és az irodalmi élet újdonságairól, és számonként 3-400 könyvet, DVD-t, CD-t kínál kedvezményes áron a klubtagoknak. A klub tagjai a bolti vásárlás mellett telefonon, interneten, levélben, faxon, SMS-ben rendelhetnek, és a klub több mint 200 helyi könyvügynöke a klubtag lakásán is felveszi a rendelést, és kiviszi a megrendelt könyveket. Október elsejétől megújult a csoport internetes könyváruháza, a FókuszOnline (fo.hu) is.

Folyamatosan magas színvonalon működik a cégcsoport kiadói tevékenysége. A kortárs szépirodalom piacvezető kiadója, a Magvető az elmúlt öt évben kétszer nyerte el az Év kiadója címet, az Athenaeum pedig a csoport legnagyobb árbevételű kiadójává vált. A Magvető októberben megvásárolta a Corvina Kiadó 50 százalékos tulajdonát, és így a több mint fél évszázados múltra visszatekintő Corvina ma már teljes egészében a Líra és Lant csoporthoz tartozik. Ez év elejétől önálló kiadóként, Manó Könyvek név alatt működik a csoport gyermekkönyv kiadója, amely a Passage Kiadó címanyagával kiegészülve jövőre várhatóan több mint kétszeresére növeli forgalmát. Mindezt jól egészíti ki a Rózsavölgyi és Társa zenei kiadó tevékenysége.

2008 a konszolidáció és az integráció éve lesz a Líra és Lant csoportban. Tízmilliárd forint feletti várható nettó árbevétellel a könyvpiac legnagyobb szereplői között foglal majd helyet. A Líra és Lant törekvése, hogy a nagyobb forgalom mellett a jövőben is megőrizze a minőségi könyvkereskedelemben és könyvkiadásban kivívott rangját, valamint hosszú távon biztosítsa a tisztességes, korrekt üzleti kapcsolatokon alapuló együttműködést a könyvszakma minden szereplőjével.

A Líra és Lant Igazgatósága


További információ:
Líra és Lant Zrt.
Porkoláb Eszter, sajtóreferens
Telefon: 411-2414
E-mail: porkolab.corvina@lira.hu
2007. október 30.
[VÁLASZ]
grenyi

#37

2010.06.11  06:56

Ismereteim szerint a Bíróság elrendelte a Sunbooks felszámolását és kijelőlte a felszámolót. Ez a levél érkezett az egyik régi kedves ügyfelemtől:


Kedves Gábor!
XY vagyok a...........könyvesboltból. Évekkel ezelőtt nagyokat beszélgettünk a FKSzN-án, ill. itt a könyvesboltomban is.Tele voltunk optimizmussal, és tenniakarással, ami meg is hozta gyümölcsét. Így nem gondoltam, hogy ilyen szomorú apropó kapcsán kerülünk ismét kapcsolatba. Először is nagyon sajnálom, hogy a Sunbooks KFT-nek ez lett a sorsa. Túl sok energiát fektettünk ebbe a kapcsolatba, hogy csak úgy elfelejtsünk mindent. Ezzel együtt sajnálom, hogy egy jóváíró számlámat én is csak nézegetni tudom. Számomra nagy pénzről van szó, de túl kicsi ahhoz, hogy egyedül lépjek fel. Ha még mindig fennáll a szerveződés egy közös fellépésre, igazságom teljes tudatában csatlakozom. Nem tudom, mit kell tennem, de ha felvilágosít, kész vagyok ki is állni az igazam mellett.
Ha csak felvilágosítással tud segíteni, én azt is szívesen veszem, mert nagyon tanácstalan vagyok.
Remélem, jó egészségben érte útól a levelem, és kívánom, hogy legyen szép a napja!
Tisztelettel:

Könyvesbolt, cim, tel stb.
[VÁLASZ]
grenyi

#36

2010.05.13  14:13

Tisztelt Sunbooks hitelezők, a felszámolási eljárás több vonalon folyamatban van. Csak az én tudomásom szerint 3 eljárás van, amit én indítottam és tudok még két folyamatban lévő eljárásról is. Ezek kezdete még 2008-ra megy vissza, már akkor a bíróság kirendelt egy vagyonfelügyelőt, akinek a feladata okafogyottá vált, amikor az azt kérő cégem igényét egy követeléskezelő cégen keresztül Kolosi úr kifizette. Azóta az újabb vagyonfelügyelő kirendelésére és a felszámolás elrendelésére vonatkozó kérelmek másod fokon vannak, mert a bíróság úgy ítélte meg majdnem egy év tanakodás után, hogy a Sun Books nem fizetésképtelen, miközben azt írta ügyvédjük a bíróságnak, hogy a fizetésképtelenség feltételei nem állnak fenn, már javában készültek a Sun-Books felszámolására, kivitte belőle az üzletet, elvitte az embereket, az eszközöket és elvonta az üzletből a jövedelemtermelő képességet. Erre vonatkozóan számtalan bizonyíték van.Ha a Lírában megy, a Sun booksban miért nem? Ez már így megy Magyarországon. Egyébiránt számtalan szerződés szerinti számlát nem fizetett ki a Sun Books Kolosi úr utasítására cégeimnek, azóta perek vannak folyamatban ezeknek a tartozásoknak a behajtására.Csak a vak nem látta, hogy mire megy ki a játék. Időhúzás, időhúzás, majd elfáradnak a hitelezők., meg addig úgy is elmegy a Sun Books a lecsóba, és a Rényi bottal ütheti a nyomát a követeléseinek.
Hát nem Kolosi úr, nem fogunk elfáradni. Kérem azokat a károsultakat, akiknek bizonyítható , dokumentált követelésük van forduljanak Dr. Tatár Jeromos ügyvéd úrhoz: 1012 Bp., Logodi u. 5-7.; E-mail: jtatar@jtatar.hu; Tel: 378-2827, én is hozzá fogom vinni az én követeléseimet a Sunbooks-szal szemben, ha ott egy kritikus tömeg összejön. Csatlakozzanak be azokba a jogi eljárásokba, amelyekkel be fogjuk közösen és költségkímélő módon hajtani a követeléseket az adóson és ha nem rajta, akkor a tulajdonoson, amely végső soron a Kolosi család, akármennyire is ügyes módon megpróbálták a Líra Könyv Zrt (tulnyomó részt a Kolosi család tulajdona) a Sun Booksban lévő 100%-os üzletrészét, 75% alá vinni, ezt mindazért tették, hogy elkerüljék a korlátlan felelősséget a cégért. Minden olyan jogi lépés, amely a jogszabály megkerülésére irányul semmis, és szerintem ez az üzletrészmegosztás, amellyel a Pentaton Kft (szintén a Kolosi Család) 25%-ot szerzett a Sun Booksban csak és kizárólag a jogszabályi rendelkezések megkerülésére irányult, s amely célról közvetlen írásos bizonyítékaim vannak. Az aki felelős mindazért, ami a cégben történt álljon helyt a hitelezőkkel szemben. Ha valaki velem is fel kívánja venni a kapcsolatot, állok rendelkezésre. Ha Dr. Tatár Jeromos ügyvéd úrnál nem jönne össze a megfelelő számú ügyfél, én nekem elég követelésem van ahhoz, hogy én folytassam az eljárást, és én biztos, hogy fogom folytatni, nálam is be lehet társulni.
Tisztelettel
Dr. Rényi Gábor
mobil: 06209342674
e-mail:grenyi@renyi.hu
[VÁLASZ]
Sunbookta válasza #34-re

#35

2010.05.09  18:03

Kedves Frida, és más Érintettek!

Részemről nem belenyugvásról van szó, csak úgy gondolom, hogy idő előtti még bármit elkezdeni. Meg kell várni, amíg a felszámoló átveszi a cég irányítását.

A büntetőeljárás lefolytatása nem lehet cél, csak eszköz. Én, a magam részéről elsősorban a veszteségek megtérítését tekintem célnak. Gondolom, más is többre tartaná a megkerült millióit, mint egy Weiler Péter, vagy Száraz Miklós elleni jogerős ítéletet. Pénzhez csak polgári peres úton juthatunk. Természetesen van helye a büntetőeljárásnak, annyiban, hogy, ha sikerül megállapítani a büntetőjogi felelősséget az a polgári perben is a javunkra válhat.

A felszámolásban a 2-3 milliót veszítő cégekkel a felszámoló várhatóan nem foglalkozik, ezért, és pergazdaságossági megfontolásokból a közös jogi képviseletnek, valamint később a pertársaságnak volna értelme. Aki egyetért velem, és lát fantáziát a közös fellépésben, kérem jelentkezzen Dr. Tatár Jeromos ügyvédnél: 1012 Bp., Logodi u. 5-7.; E-mail: jtatar@jtatar.hu; Tel: 378-2827
Ha már van formálódóban más ügyvédnél hasonló közös fellépés, szívesen csatlakoznánk!

Üdv: Bookta[VÁLASZ]
Frida

#34

2010.05.08  08:21

Nagyon nagy csend van kollegák?
Mindenbe belenyugszunk??

az alábbit olvastam, de a lényeg :

szándékos bűncselekmény elkövetése esetén alkalmazhatók, ha a bűncselekmény elkövetése a jogi személy javára előny (vagyoni, vagy más jellegű előny) szerzését célozta vagy eredményezte, és a bűncselekményt a jogi személy vezető tisztségviselője, vagy a képviseletre feljogosított tagja, alkalmazottja, illetőleg tisztségviselője, cégvezetője, valamint felügyelő bizottságának tagja, illetőleg ezek megbízottja a jogi személy tevékenységi körében követte el.

És a cikk:

A hatályos magyar büntetőjog szerint bűncselekményt csak természetes személy követhet el, mely természetes személy büntetőjogi felelőssége egyéni felelősség. Ugyanakkor hazánkat nemzetközi szerződésekben rögzített vállalásai és az uniós jogharmonizációs programból fakadó feladatai mellett az a körülmény is a jogi személy hatékony, arányos mértékű és visszatartó hatású szankcionálásának bevezetésére késztette, hogy a jogi személy büntetőjogi felelősségét már régóta elfogadó angolszász országok mellett - a '90-es évek végén - több európai ország is megalkotta erre vonatkozó jogszabályát.

Nem csak a kft. és az rt.

A jogi személlyel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedések típusairól, azok alkalmazásának eljárási szabályairól, valamint végrehajtásáról szóló törvény a jogi személy fogalmának meghatározásánál alapvetően a Polgári Törvénykönyv rendelkezéseiből indul ki, de a jogi személy fogalmát kiterjesztően értelmezi, hiszen a polgári jogi jogalanyisággal és a tagoktól elkülönülő vagyonnal rendelkező szervezeteket, így például a jogi személyiséggel nem rendelkező betéti és közkereseti társaságokat is e körbe vonja.

A jogi személy javára szerezett előny

A törvény kiindulópontja szerint a jogi személynek nincs önálló büntető anyagi jogi jogalanyisága, tehát a jogi személy nem válik a büntetőjogi szabályok értelmében elkövetővé. Ennek megfelelően a jogi személy büntetőjogi felelőssége csak származékos jellegű: büntetőjogi szankcionálására - a törvényben meghatározott kivételekkel - csak akkor nyílik lehetőség, ha van olyan természetes személy, akivel szemben büntetőeljárást lehet folytatni, és a jogi személy büntetőjogi szankcionálása e természetes személy hagyományos értelemben vett büntetőjogi felelősségéhez kapcsolható. Az alább részletezett intézkedések a jogi személlyel szemben a Büntető Törvénykönyvben meghatározott
Ugyancsak az intézkedések alkalmazásának ad alapot, ha a jogi személy tagja vagy alkalmazottja a jogi személy tevékenységi körében követte el a szándékos bűncselekményt, és a vezető tisztségviselő, a cégvezető, illetőleg a felügyelő bizottság irányítási vagy ellenőrzési kötelezettségének teljesítése a bűncselekmény elkövetését megakadályozhatta volna, valamint akkor, ha e személyek valamelyike a bűncselekmény elkövetéséről tudott.

Az alkalmazható intézkedések

Ha a büntetőügyben eljáró bíróság a szándékos bűncselekményt elkövető természetes személlyel (ügyvezető, cégvezető, stb.) szemben büntetést szab ki, vagy megrovást, illetve próbára bocsátást alkalmaz, a természetes személlyel kapcsolatban lévő jogi személlyel szemben alkalmazhatja a jogi személy megszüntetését, a jogi személy tevékenységének korlátozását, illetve pénzbírság kiszabását. Ezek a büntetőjogi intézkedések abban az esetben is alkalmazhatók, ha az elkövető halála vagy a kóros elmeállapota miatt nem büntethető, illetve ha vele szemben a büntetőeljárást a bűncselekmény elkövetése után bekövetkezett elmebetegsége miatt függesztették fel.

A jogi személyt a bíróság akkor szüntetheti meg, ha a jogi személy jogszerű gazdasági tevékenységet nem folytat, vagy ha ugyan folytat is, de azt kimondottan bűncselekmény elkövetésének leplezése céljából hozták létre, valós gazdasági tevékenysége elhanyagolható, illetve, ha a jogi személy tényleges tevékenysége bűncselekmény elkövetésének leplezését szolgálja. Nem lehet megszüntetni a jogi személyt a törvényi feltételek fennállása esetén sem, ha ennek következtében állami vagy önkormányzati feladat ellátása veszélybe kerülne, vagy ha például a jogi személy országos közüzemi szolgáltató, esetleg nemzetgazdasági szempontból stratégiai jelentőségűnek minősül, vagy honvédelmi, vagy más különleges feladatot lát el.

A bíróság a jogi személy tevékenységét egy évtől három évig terjedő időre meghatározott körben korlátozhatja. Az eltiltás ideje alatt a jogi személy nem végezhet többek között nyilvános felhívás alapján betétgyűjtést, nem vehet részt közbeszerzési eljárásban, és a vele annak alapján kötött szerződés tekintetében beállnak az azonnali hatályú felmondás jogkövetkezményei. Nem részesülhet továbbá a tevékenységében korlátozott jogi személy a központi vagy helyi önkormányzati költségvetés, elkülönített állami pénzalapok, vagy az Unió költségvetésének terhére nyújtott támogatásban, illetve a bűncselekménnyel összefüggésben korábban már odaítélt támogatást vissza kell fizetnie.

A jogi személlyel szemben kiszabható pénzbírság legnagyobb mértéke a bűncselekménnyel elért vagy elérni célzott vagyoni előny értékének a háromszorosa, de legalább ötszázezer forint. A pénzbírság, valamint büntetőjogi intézkedések alkalmazásának elsődleges célja amellett, hogy további jogsértések elkövetését megelőzze, a bűncselekmény elkövetése útján szerzett vagyoni előny jogi személytől történő elvonása. Ennek értelmében ilyen esetben el kell rendelni a vagyonelkobzást a bűncselekmény elkövetése során vagy azzal összefüggésben szerzett arra a vagyonra is, amellyel más - adott esetben a gazdasági társaság - jogellenesen gazdagodott. Emellett természetesen a represszív funkciójú pénzbírság alkalmazására is van lehetőség, melynek mértéke ötszázezer forinttól az elért vagy elérni célzott vagyoni előny értékének a háromszorosáig terjedhet. A felső határ csak relatíve meghatározott mértékének indoka, hogy annak meghatározása során a jogi személyek eltérő mérete, egymástól különböző gazdasági tevékenysége, illetve pénzügyi háttere mind-mind értékelést nyer, hiszen egészen más mértékű pénzbírsággal érhető el az intézkedés célja egy családi vállalkozás, vagy egy multinacionális részvénytársaság esetében.

A fenti rövid összefoglalás a teljesség igénye nélkül, figyelemfelkeltő és tájékoztató céllal készült, amely így nem minősül jogi tanácsadásnak.

dr. Gonda Sándor
jogász
06305863045

[VÁLASZ]
apika

#33

2010.04.22  19:46

Kedves Kollégák!
Tudomásom szerint a feljelentések alapján elindult a nyomozás.
Aki még nem tett feljelentést, kérem gondoljon rá, összefogva nagyobb esélyünk lesz, hogy a pénzünkhöz jussunk.
[VÁLASZ]
Frida

#32

2010.04.16  13:12

Kolosi úr miért nem szólal meg?
Lehet, hogy Neki van igaza.
Jó lenne tudni a véleményét.
[VÁLASZ]
grenyi

#31

2010.04.16  12:14

Egyes nem megbízható források szerint legalább 150 milliós a tartozás kiadóknak,más források szerint 250 millió körül is van, ami nem lett kifizetve több mint ötszáz szállítónak és beadták a napokban állítólag a felszámolási eljárás iránti kérelmet. Mindeközben harcolnak több peres eljárásban másodfokon, hogy nem is fizetésképtelenek. Néhány követelést, úgy ötvenmillió körül megvásárolt a Kolosi és társa , ismereteim szerint féláron azoktól a kiadóktól, akik úgy látszik fontosak neki, s a többi az nem számít, se auz a kis 500-ön felüli kiadó. A különböző leltári hiányok majd még jönnek, ha mindenkivel megtörténik az egyeztetés, mert sokakat nem is érdekel a könyvük, olyan fásultak, vagy nem érdemes vele vesződni.Mindenesetre nem a felszámolóé lesz a megmaradt könyv, hanem a Líráé, aki majd azt eladja a boltjaiban. Én mindenesetre a követeléseim miatt folyó pereket addig fogom folytatni, amíg Kolosi nem fizeti ki az összes adósságot a mögöttes felelőssége alapján.
[VÁLASZ]
loggol válasza #29-re

#30

2010.04.16  11:56

Igen. Ha megkereste a pénzt, akkor járjon olyan autóval, amilyennel akar. Más a helyzet, ha az autót a beszállítók pénzéből fizette.
[VÁLASZ]
holapeter

#29

2010.04.15  16:16

Nem az a baj, hogy 20-30 milliós kocsival jár, hanem az, hogy nem korrekt az üzleti életben. De szerintem tojik rá, hogy ezt gondolják sokan róla...
[VÁLASZ]
lenézett

#28

2010.04.12  12:45

Azért a milliárdosok élete sem könnyű:
http://totalcar.hu/magazin/kozelet/milliardosok
Va
laki legyen szívses Kolosinak valami jó szervízt ajánlani, de addig is remélem mindenki együtt érez vele!
[VÁLASZ]
malcsik válasza #26-ra

#27

2010.04.09  16:12

Nohaj: bocs, ha félreértettelek, mea culpa.

Igen, enek a bizományosi dolognak valóban a BIZALOMra kellene épülnie, ami részünkről ugyebár megvolt, amikor odaadtuk nekik a termékeket, azonban ezzel ők folyamatosan visszaélnek.
Meggyőződésem, hogy ezek soha nem fognak lógni, ellentétben néhány kisebb hallal, akiket úk romba döntenek, s emiatt amazok is kénytelen másokat átverni, másoknak nem fizetni...
A gvh-s vizsgálatról én sajnos nem is hallottam - ha lett volna vmi eredménye, arról biztosan cikkeztek volna. Bár gyanítom, hogy ott is lehet húzni az időt, tömni a zsebeket stb. Végül is nem a saját pénzüket költik.
[VÁLASZ]
Nohaj

#26

2010.04.09  15:03

malcsik: irónia volt a közlésem megett... ne kapd fel a vizet.
szánalom, hogy a "bizományosi" rendszerként ismert szisztéma legnagyobb szereplői sem bizományos partnerek valójában, inkább potenciális átverők, nemfizetők, csődbe döntők...
s ez igaz a líra/sb duón kívül a többire is, lásd alexandra nem fizet, v. libri árrés-diktátumok. üres bitófák a láthatáron. csupán az a kérdés, fog-e valaha "lógni", ki hamisan játszik. lesz-e pl. eredménye a tavaly nyáron indított gvh-vizsgálatnak? nagy a csend. tud vki erről vmit?
[VÁLASZ]
malcsik

#25

2010.04.09  13:21

Kedves Nohaj,

Arra az mkke-re gondol(sz), aminek kolosi az akármilyen elnöke???

Óriási. Biztosan marhára védi a kiadók érdekeit. Talán a líra könyv zrt-ét igen, de a többiekét aligha.

Csatlakozni tudok Apikához: menjetek és jelentsétek fel őket, hiszen más vagyonával sajátjukként rendelkeztek, ami SIKKASZTÁS. Ha mindenki feljelentené őket, előbb-utóbb kénytelenek lennének lépni és talán nagyobb médiavisszhangot is kapna a dolog.

Vagy inkább mindenki megdöglik?
[VÁLASZ]
apika

#24

2010.04.09  07:10

Kedves Kollégák!
Én is egy vagyok a SOK közül, aki Líra/Sunbooks károsult. Olvasom az elkeseredett leveleket, s én sem látom, hogy mi a kiút.
Gondoljátok, hogy engednek nekünk terjesztői hálózatot létrehozni, hogy odaengednek bennünket a húsos fazékhoz? Mi csak arra vagyunk jók, hogy MINDENÜNKET elvegyék.
Véleményem szerint hagyjuk a fenébe a Sunbooksot (annak már úgyis mindegy), hanem folyamatosan támadjuk a Lírát, hiszen ő vett át mindent 2010. január elsejétől, készleteinket, akkor ezzel együtt kifizetetetlen számláinkat is.
Javaslom, hogy minden károsult menjen el a RENDŐRSÉGRE, s tegyen FELJELENTÉST csalás is sikkasztás miatt. Hiszen a nagyhatalmú Líra átvette/elvette könyveinket, eladta, sajátjaként rendelkezett vele. Mindezt bizonyítani is tudjuk, hiszen a FOGYÁSJELENTÉSEIK a bizonyítékok. Szerintem csak így szoríthatjuk sarokba Kolosit, ha feljelentést tesz mindenki, s talán előkerülnek a milliárdjai, s talán kifizet bennünket. Sajnos erre a reményünk majdcsaknem egyenlő a nullával, de ez a kis esély is több, mint várni, várni, várni...
Aztán majd ráérünk utána gondolkodni saját terjesztőhálózaton.

MEGOLDÁS: FELJELENTÉS, s reméljünk szebb lesz a jövőnk.
[VÁLASZ]
szuszmók

#23

2010.04.08  20:30

lehet, hogy ez csak pletyka, de nekem kereskedők mondták, hogy már tavaly csinált a líra teljes árú, vegyes (a pletyka szerint sunbooks bizományos készlet) könyvekből permanens kiárusításokat 80-90 % kedvezménnyel. amennyiben ez igaz ...
[VÁLASZ]
Nohaj

#22

2010.04.08  16:57

malcsik: mi szükség lenne egy újabb szervezetre, hisz van nekünk egy könyves egyesületünk már (mkke), amely - egyéb könyvszakmai feladatai ellátása mellett - elvileg a kiadók érdekeit is védi...
[VÁLASZ]
malcsik

#21

2010.04.08  14:38

Kedves Mindenki, aki ezt olvassák/olvassátok!

A mi cégünk 8-9 millió Ft-on viaskodik a sunbooksszal, érzésem szerint kb 99% az esélye, hogy a büdös életben nem látjuk ezt vissza, sőt az ezen felüli készleteket sem. Tehát csőd lesz a vége, előre befizetett áfákkal, iparűzési stb. adókkal.

Szerény becsléseim szerint több tucat, ha nem százas nagyságrendű számú cég lesz még kicsiny hazánkban, aki ugyanerre a sorsra jut - ha nem is egészében, de részben a kolosi bácsiék áldásos tevékenységének következtében. Semmilyen szegmens nem bírja el azt, hogy a piacot 80-90%-ban lefedő mamutok (jelen esetben Pécsi D. + líra) nagyjából ugyanazt a magatartást követik: nem fizetnek. Márpedig itt ez zajlik, ráadásul úgy, hogy közben még terjeszkednek is. Persze én elhiszem, hogy a multik sem a napra pontos utalásaikról híresek, de az valószínűleg bűncselekmény kategóriába tartozik, hogy az egyébként eladott termékek ellenértékét nem egyenlítik ki. (Értekezhetnénk itt áfacsalásról, sikkasztásról, csalásról stb.)
Ám magyarországon élve sajnos árnyaltabb a kép. A ki nem fizetett százmilliókból nyilván futja arra, hogy a megfelelő helyeken a megfelelő összegeket pl. nokiás vagy ki tudja milyen dobozokban átadva a sb/lira az életben ki ne listázódjon sehonnan - és ráadásul mindig volt, van és lesz x kiadó, akit megvezetnek, akiknek fizetnek, tehát tudnak ilyen-olyan árut szállítani a hipereknek.
És hát tegyük szívünkre a kezünket: a multik anti-kereskedelmi igazgatóit, beszerzőit érdekli egy szikrányinál is jobban, hogy milyen termékek vannak a polcokon? Gyanítom, hogy aligha. Beszedik a polcpénzt, belistázási (és még sorolhatnánk) díjakat, jobb esetben így-úgy kiteszik az árut, és kész. Jöhet a sült galamb - ha meg nem jön, a vevők a hibásak, hogy nem veszik meg az odadobált termékeket. Hiszen nem járhat polcszervizes az áruházakba, aki legalább rendezgetné az árut, esetleg rendelhetne, ha elfogyott és így tovább. Nem lehet, mert egy marketinges ezt kitalálta, és annak aztán pont mindegy, hogy asott árucsooportból lesz-e fogyás vagy nem. Saját maguk ellenségei.

Ezt ügyesen kihasználják a beszállítók, hiszen játszhatnak a számokkal, pénzekkel, utalásokkal - ember nincs, aki nyomon követhetné a SAJÁT árujának, a befektetett pénzének az útját.

Hogyan legyünk milliárdosok? Hát így. És mivel ebben az országban jogbiztonság sincs, ezt gyakorlatilag büntetlenül megtehetik, amíg csak akarják.

Részemről nagyon-nagyon boldog lennék, ha a még életben maradó kiadóknak sikerülne összegründolni egy beszállító szervezetet, ami a sb/líra helyébe léphetne - de félek tőle, hogy előbbiek miatt ez gyakorlatilag lehetetlen. A tőkéjüktől megfosztott, épp csak vegetáló cégek valószínűleg képtelenek felépíteni egy logisztikai, raktározási szervezetet, ami versenyképes lehetne a másik két nagy mellett, bármilyen minőségi, eladható címeket is szállítsanak - nem beszélve a nyilván horribilis összeget kitevő belistázási és egyéb díjakkal.

Félő továbbá, hogy ha esetleg valamely csoda folytán a líra vagy akár a pécsi dir. mégis kiesne a hiperek pixiséből, a felszabaduló helyet nem könyvekkel, hanem TS szuperolcsó szupergagyi parizerrel/salátával/sajttal stb. töltenék fel.

Ellenben hallelujjáznék, ha nem lenne igazam - véleményem szerint az elkövetkező egy, mésfél év eldönti mindezt. Ennél tovább nem sokan bírják majd.

Én lennék a legelső, aki belépne egy alaluról szerveződő szakmai testületbe, szövetségbe, amelynek egyébként a sb/líra/pd megregulázása mellett jó sok tennivalója lehetne még a tagdíjak beszedésén túl (artis- és egyéb jusok zsarnokoskodásának megfékezése, tisztességes piaci magatartás kikényszerítése és még oldalakon át sorolhatnám).

Lesz valaha is ilyen szervezet magyarországon? Aligha...

Horváth László
Europa Records Kft.
(aki épp tegnap tett feljelentést csalás és sikkasztás gyanúja miatt a sb ellen)
[VÁLASZ]
Comenius

#20

2010.04.08  12:20

Tárgy: A Sunbooks kontra Líra Könyv Zrt. üzleti viaskodása


Nagy érdeklődéssel olvastam a Kiadónkhoz beérkezett vitafórumot, mely a Líra Könyv Zrt. valamint a Sunbooks Kft. között kialakult. Őszintén sajnálom, hogy a véleményeket a szerzők - általam ismeretlen okból - nem merték nevesíteni. Ez nagy baj, mert így még véletlenül sem jöhet létre közöttünk az összefogás lehetősége, mivel mindnyájan a sötétben tapogatózunk. Be kell vallanom, nem tud érdekelni sem a Líra, sem a Sunbooks jegyzett vagyona, mivel ránk nézve ennek semmi jelentősége nincs. Termékeinket, könyveinket bizományba adtuk át forgalmazásra, sőt, az eladástól számított kéthónapos nyújtott fizetési határidő a Líra Könyv Zrt.-nek, illetve a Sunbooksnak (valamint a "multiknak") extra profitot biztosít. Tartósan figyelem a Sunbooks Kft. kereskedelmi tevékenységét, melyről megállapítottam, hogy sajnálatosan gyenge színvonalú. Nem véletlen, hogy a Sunbooks által forgalmazott könyvek - beleértve Kiadómét is - csak véletlenül kerülnek ki a bevásárlóközpontok polcaira.
A kis kiadók problémája csak egy módon oldható meg: oly módon, ahogyan azt a 2010. április 6-i keltezésű cikkben a szerző leírta. Eredményt akkor éretünk el, ha kollektíven fölmondjuk a Lírával kötött szerződéseinket, mellyel arra kényszeríthetnénk, hogy tartozásait záros határidőn belül rendezze, vagy tudomásul kell vennie, hogy a bizományba való értékesítés lehetőségét elveszíti. Úgy érzem, bennünk kis kiadókban - bár nem tudom, hogy hányan vagyunk - kell, hogy legyen annyi erő, hogy saját hatáskörünkben oldjuk meg több éve húzódó gondunkat. Akár úgy, hogy közösen létrehozunk egy részvénytársaságot, mely forgalmazná könyveinket. A multiknak tudomásul kéne vennie az adott helyzetet, vagy lemondanak több száz fajta kiadvány forgalmazási lehetőségéről, mely rendkívül keményen érintené őket is, mivel ezen könyvek forgalmából kiesnének.
Én 54 éve dolgozom a kereskedelemnek, pontosan tudom, hogy az, aki enged a zsarolásnak, csak vesztes lehet. Sajnos, mi engedtünk. Mivel a szakma nem tud összefogni - folyamatosan elveszítettük a kitörési lehetőségeket. Természetesen én is keresem a lehetőséget, azt azonban mégis furcsállom, hogy a Líra Könyv Zrt. már a múlt évben átvette a Sunbooks Kft.-nek leszállított könyveinket - saját készletébe -, ennek megfelelően gyakorlatilag a számlák kiegyenlítése ügyében a Líra Könyv Zrt.-nek kell jogilag vállalnia a felelősséget az eladott könyvek árának kiegyenlítésében. Csak azt tudom ajánlani, hogy a bajba jutott kiadók kössenek szövetséget a problémák megoldása érdekében. Minél tovább húzzuk a megoldás-megegyezés kérdését, annál nagyobb veszteség érhet bennünket.

Mi vállaljuk a fent leírtakhoz a nevünket: Comenius 2010 Bt.

Várjuk fentiekkel kapcsolatban megtisztelő véleményüket.
[VÁLASZ]
Zsuzsuka

#19

2010.04.07  08:41

Tehát a jelenlegi helyzet szerint:

-Kolosi Tamás kreatív könyvelés segítségével felrúgta a Rényivel kötött megállapodást Sunbooksra vonatkozóan, a Lírát pedig ezzel párhuzamosan„vagyonmentesítette”

- Következő lépésként a Sunbooksot pedig bedönti, adósságokat hagyva maga után, otthagyja a csontvázat, miután a húst (a piacot) leette
A két haragos levelezéséből is látszik, hogy átláthatatlan módon használják a saját cégeikben a kiadók könyvkészleteit és a pénzbevételeket

Javaslom: Kolosi Tamás ezen botrány után után mondjon a MKKE-ben felügyelő bizottsági elnökségről. A kiadók semmilyen újabb szerződésmódosításba ne menjenek bele és gondolják végig készletvisszahívást a Lírától. A kiadók bojkottáljanak minden részvételt a Líra újabb invesztíciójában, az e-book programban, ami egyébként is egy kiadó ellenes megoldás, hiszen saját webfelületet fognak működtetni, ahol gyakorlatilag kiadó kihagyása nélkül is lehet publikálni.
[VÁLASZ]
loggol

#18

2010.04.06  16:18

holapeter!

Jogilag nem piramisjáték, de értem a hozzászólás logikáját, és - sajnos - a dolog kockázatát nem tudom cáfolni.

Tartozás. Szerintem nagyon optimista becslés a "százmillió", az legfeljebb a kicsiknél lehet igaz. Az én nagyon durva becslésem szerint az Alexandránál 1 milliárd felett lehet, a Líránál fél milliárd.
[VÁLASZ]

 42-18 | 17-1 Legfrissebb témák:

Orvosi könyvek eladók

Orvosi Tankönyvek Egyetemistáknak

Fazekas István hőskölteményének hatásai

Guaranteed Payday Loans No Brokers @ http://www.neopayday.co.uk/

Payday Loans no Debit Card | https://www.loansprofit.co.uk/ | No Debit Card Payday Loans

Vásároljon jogosítványt, útlevelet, IELTS <TOEFL, személyi igazolványt

Teljes lista...

Legnépszerűbb könyvek:

Fókusz Könyváruházak
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők - Magyar irodalmi szerelmeskönyv

Alexandra Könyváruházak
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata

Bookline.hu
E.L. James: A szabadság ötven árnyalata

Sikerlisták...


Új Könyvpiac a hírlapárusoknál, illetve az Interspar, Kaiser’s és az Auchan üzletekben is

Tisztelt Olvasónk!

Ha a könyvesboltokban már nem sikerült hozzájutnia lapunkhoz, akkor az itt található lista segítségével keresse fel az Önhöz legközelebbi hírlapárusító-helyet, vagy valamely Interspar, Kaiser’s, illetve Auchan bevásárló központot.

Amennyiben biztosan szeretne lapunkhoz hozzájutni, akkor fizessen elő most!
Online előfizetés

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Országos Internet Szaknévsor
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu