buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. január 21, kedd
Ágnes napja

Évfordulók:
1823: Madách Imre születése (Alsósztregova)
1950: George Orwell (er. Eric Arthur Blair) halála (London)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Európa Könyvklub


2001.10.18

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Az Európa Könyvkiadó 2001. október 1-jén megnyitotta Könyvesházát a budapesti Bajcsy-Zsilinszky út 35. szám alatt. Ebből az alkalomból – még a bolt megnyitása előtt – interjút kértünk Osztovits Leventétől, az Európa Könyvkiadó igazgatójától.
 

• Mi késztetett benneteket arra, hogy könyvesboltot nyissatok, ráadásul a Helikon Könyvesház tőszomszédságában?

– Régóta tervezgettük már, és a véletlen hozta úgy, hogy erre éppen a Helikon Könyvesház mellett nyílik lehetőségünk. Ennek mi kimondottan örülünk, hiszen számtalanszor bebizonyosodott, amikor egy szakmának ugyanazon a helyen több üzlete található, akkor azok erősítik egymást. Első látásra az Európa Könyvesház ugyanolyan könyvesbolt, mint a többi. Könyvkínálatunk alapján azonban nem lesz nehéz rájönni, hogy ez az üzlet az Európa könyvek márkaboltja. A mintegy száz négyzetméter alapterületű boltban hatszázhúsz cím közül válogathatnak a vásárlók. Itt olyan kötetek is megtalál-hatók lesznek, amelyek másutt sehol. De lényegesen több szeretne lenni, mint egy márkabolt, állandó helyszíne az író-olvasótalálkozóinknak, dedikálásainknak, könyvbemuta-tó-inknak, sajtótájé-koz-ta--tó--inknak és az induló könyvklubunk-nak. Reméljük, ezzel erősítjük kiadónk imázsát, illetve a klubtagság lehetőséget nyújt arra, hogy tájékoztassuk azokat, akik az Európa Könyvkiadó könyvei iránt érdeklődnek. Szent meggyőződésünk, hogy a legjobb “reklámhordozó” mindig az ember, aki kötődik egy intézményhez.

• Mire számíthatnak a leendő klubtagok?

– Mindenekelőtt a kiadó kitüntetett figyelmére, tájékoztatására és udvarias kiszolgálására. Természetesen klubtagjaink jelentős vásárlási kedvezményeket kapnak, bolti vásárláskor 15%, postai utánvéttel történő megrendeléskor 25% kedvezményt biztosítunk könyveink árából. Évente négy alkalommal ingyenes klubkatalógust küldünk számukra, melyekből előzetesen tájékozódhatnak a megjelenő könyveinkről. Szeretném azonban elmondani, hogy nem kötelező rendelni a katalógusainkból. Azt gondoljuk, hogy egy ilyen kötöttség rövid idő után nyűggé válna, és ezt mindenképpen szeretnénk elkerülni. Arra törekszünk, hogy azok keressék fel a Könyvesházat, illetve azok rendeljenek a katalógusainkból, akik ragaszkodnak az Európa Könyvkiadóhoz és szeretik a könyveinket. A boltban rendszeresen lesznek – többnyire valamilyen könyvszakmai eseményhez kapcsoló-dóan – kedvezményes vásárlási lehetőségek, illetve akciók, amelyek azonban már nem csak a klubtagjaink számára lesznek elérhetők.

• Az üzlet megnyitására invitáló meghívóból tudom, hogy ez alkalmából kerül sor Marcello D’ Orta olasz író ajándékának átadására is.

– A nápolyi író-tanító, akinek már öt könyve jelent meg az Európa Könyvkiadónál és az egyik legnépszerűbb szerző Magyarországon, úgy döntött, hogy a legújabb, Ha nem volna nagyapám, ki kéne találni című könyve első kiadásának teljes honoráriumát egy Pál utcai kisfiúnak ajándékozza. E nemes gesztusra Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című műve késztette, amely óriási hatást gyakorolt írói gondolkodására, és amelyet a világirodalom egyik legnagyobb alkotásának tart. Az volt a kérése, hogy egy olyan kisfiú taníttatására fordítsuk a szerzői jogdíját, aki Nemecsek Ernővel egykorú, szeret olvasni, jóravaló családból származik és rászorul a támogatásra. Gondos keresgélés után sikerült megtalálni ezt a kisfiút Maurer Péter személyében, aki a Práter utcai Ének-zene Tagozatos Általános Iskola tanulója. Ezzel a megható ajándékozással is jelezni kívánjuk, hogy a Könyvesházat nem csupán kereskedelmi centrumnak, hanem a kiadóval kapcsolatos kulturális események központjának is tekintjük. Jorge Louis Borges-szal szólván nagyon komolyan gondoljuk, hogy “a könyv az emberi boldogság egyik lehetősége”.

 
 
 

Lafferton Kálmán

Európa Könyvkiadó

 
Osztályzat: 

 
Fórum

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.
Írja meg véleményét a Fórumra!

Felhasználói név:
Jelszó:
Amennyiben nincs még felhasználói neve és jelszava, kerjük itt regisztrálja magát!

Hozzászólás:

 

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu