buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. szeptember 30, szerda
Jeromos napja

Évfordulók:
1452: Megjelent az első nyomtatott könyv: Johann Gutenberg Bibliája
1859: Benedek Elek születése (Kisbacon)
1928: Elie Wiesel születése (Máramarossziget)
1990: Patrick Victor Martindale White halála
2005: A Népmese Napja
2006: Sütő András halála (Budapest)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
A Saxum Kiadó karácsonyi ajánlata


2001.12.05

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

A Saxum Kiadó vezetőjét, dr. Pataki Istvánnét újdonságaikról kérdezzük.
 

– A Történelmi lexikon és a Világtörténet évszámokban című kiadványunkhoz csatlakozik formátumban és kivitelben hasonló könyvünk, Veresegyházi Béla: Földrajzi felfedezések lexikona c műve. Közel 400 felfedező és utazó, valamint a felfedezésekben nagyobb szerepet játszó földrajzi hely adatait találjuk a könyvben, 40 fotó, kronológiai tábla és térkép segíti a tájékozódást. A földrajzi felfedezések az Európán kívüli kontinensek feltárását, népeinek meghódítását jelentik, a szövegekből azonban az is kitűnik, hogy ami az európaiak számára dicső folyamat, a meghódítottak számára sokszor szenvedés, pusztulás volt.

• A különböző televízió-műsorokban hódítanak a szellemi vetélkedők, készül a múlt évi Fejjáték-hoz hasonló könyvük?

– Igen, – a kvíz-kötetek számát gyarapítja az a százszor tíz tudáspróba, melyet a vetélkedők kérdéseinek avatott ismerője és összeállítója, dr. Erős Zoltán készített, és amely felkészülésre és otthoni, családi megmérettetésre egyaránt alkalmas. Címe: Út a milliókhoz.
Szép kivitelű ismeretterjesztő könyvünk Jékely Endre: A vizek óriásai című könyvünk, melyet ugyan évtizedekkel korábban a Gondolat Kiadó jelentetett meg, megújított formában, fekete-fehér és színes fotókkal szép ajándékkönyv lesz a természet- különösen az állatok iránt érdeklődő olvasók számára.

• Új Popper könyvet is láttam a Téli könyvvásári ajánlatukban.

– Igen, Az élet dolgai kötetei mellett új sorozatot indítunk Az égre néző ember címmel, sorozatszerkesztő Popper Péter, aki annak idején az Istenek órája népszerű televízió-műsort is szerkesztette. – Az ember félelmében és kíváncsiságtól űzve mindig keres valami emberfelettit, valami bizonyságot arról, hogy él és működik valami kozmikus intelligencia, melynek mi védett, néha büntetett, néha jutalmazott gyermekei vagyunk. Az égre néző ember sorozat köteteiből meg lehet tudni, hogy ezeréveken át mit tanítottak minderről a mágiák, a vallások, a misztikus-ezoterikus iskolák. Elfogultság és előítéletek nélkül akarják a szerzők tájékoztatni az olvasót, nem megtéríteni. Az első kötet Popper Péter rendszerezett valláspszichológiai esszéje, ezt követi Kozma András könyve India isteneiről. Terveinkben szerepelnek a korai kereszténységről, a modern iszlámról, a városi sámánizmusról, a zsidóságról és korunk ezoterikus mozgalmairól szóló írások.
A Fiestával közösen kiadott: A tudás könyvtára sorozatban új kötet a Zenei kislexikon – valamint az Érzelmi Intelligencia sorozat két új könyve: Isabelle Filliozat: Hogy rád találjon a boldogság és Ayala M. Pines: Miért éppen ő? Című kötete, ez utóbbi azzal az örök témával foglalkozik, hogyan és miért leszünk szerelmesek és hogyan találjuk meg az igazit…
S egy régen várt utánnyomás ugyancsak a Fiestával közösen Kertész Iván: Operakalauza, mely a keresett könyv bővített kiadása.

• Egy Jones regényt is találtam az ajánlatukban.

– Viszonylag kevés regényt jelentet meg a Saxum, – ez azonban a Most és mindörökké és a Vékony vörös vonal című háborús trilógia harmadik kötete. Korábban a Fabula Kiadó már megjelentette, Fütty címmel. Meghatározó mű a II. világháborúról: megrázó és igaz könyv katonákról és a háború borzalmairól. A kétkötetes regény A halál szele címmel jelenik meg.

 
Osztályzat: 

 
Fórum

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.
Írja meg véleményét a Fórumra!

Felhasználói név:
Jelszó:
Amennyiben nincs még felhasználói neve és jelszava, kerjük itt regisztrálja magát!

Hozzászólás:

 

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu