buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. április 1, szerda
Hugó napja

Évfordulók:
1809: Nyikolaj Vasziljevics Gogol születése (Szorocsinci)
1868: Edmond Eugène Alexis Rostand születése (Marseille)

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Tudományból művészetet


2007.09.06

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

A Semmelweis Kiadó 2004-es vezetési, arculati és minõségi átalakulása óta már csaknem 250 kiadvány megjelentetését tudhatja a háta mögött. A felsõoktatási tan- és szakkönyvek között ritka minõségének záloga orvos-grafikus igazgatója, dr. Táncos László, aki a Semmelweis Egyetem nemzeti és nemzetközi hírnevéhez méltóan, az orvos- és természettudományok iránti alázattal, de modern és új szemlélettel újjászervezte a kiadó tevékenységét, megtartva és tovább fejlesztve hírnevét és elismertségét.

A Kiadó immár szakmai és minõségi meghatározó tényezõje a magyarországi szakkönyvkiadásnak, amit a munkatársak könyvkiadásban szerzett tapasztalata és elkötelezettsége biztosít. A szakmai hátteret, tudást és hozzáértést Vincze Judit fõszerkesztõ neve fémjelzi, aki egyedülálló munkabírással és önzetlenséggel végzi munkáját.

A Kiadó internetes portálja és saját multimédia stúdiója jóvoltából mozgófilm-, kép- és hanganyagokat tartalmazó multimédia lehetõségekkel támogatja könyveit.

A Semmelweis Egyetem kiadójaként elsõdleges figyelme mind a felsõfokú, mind az egyetemi és a posztgraduális képzést segítõ tankönyvkiadásra irányul. Mindezeket a tudomány fejlõdésének megfelelõen rugalmasan naprakészen, a modern technikai-didaktikai szemlélet szerint igényesen, ugyanakkor elérhetõ áron biztosítja. Emellett képzõmûvészeti (Mûvészeti anatómia és geometria), kultúrtörténeti (Orvosi mûvelõdés és egészségügyi kultúra a XVIII. századi Magyarországon), valamint széles olvasótábor számára készült életmódnevelõ (Egye magát karcsúra!) és szórakoztató kiadványok (orvoskrimik) is szerepelnek kiadványai sorában.

A mûveket tapasztalt, a hazai és nemzetközileg elismert orvosi, gyógyszerészi és természettudományos szaktekintélyek írják, de a kiadó figyelmet fordít a fiatal szerzõk felkarolására is. Az igazgató hitvallása szerint érezteti minden szerzõjével, hogy az õ személye, mûve a legfontosabb, noha cége egyszerre 20-30 kéziratot is gondoz.

A Kiadó életében az elmúlt idõszak legnagyobb vállalkozása volt az Orális és maxillofaciális medicina, az új Szövettan könyv és a multimédiás Szülészet-nõgyógyászat tankönyve, amelyek a szakmai színvonalat tekintve páratlan munkának számítanak. A Kiadó tervei között szerepel a Memorix – Sürgõsségi esetek ellátása szakkönyv átdolgozott, bõvített kiadása, valamint napjaink legkorszerûbb Orális implantológia címû tankönyv megjelentetése.

A Semmelweis Kiadó tudatosan felvállalt célja, hogy a tudományról és a mûvészetrõl olyan hangnemben, olyan nyomdai és technológiai színvonalon szóljon leendõ olvasóihoz, ami önmagában is megmutatja értékeit, és nem utolsó sorban tartalmat, minõséget ad az életnek.

 
 
 

Semmelweis Kiadó

 
Osztályzat:Az eredmény kijelzéséhez minimum
10 szavazat szükséges

 

 
Fórum

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.
Írja meg véleményét a Fórumra!

Felhasználói név:
Jelszó:
Amennyiben nincs még felhasználói neve és jelszava, kerjük itt regisztrálja magát!

Hozzászólás:

 

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu