buy Windows 10 Professional Key buy Windows 10 product Key microsoftwarestore.com www.troilus.es anneshealinghands.nl canada goose jas parajumpers outlet
2020. február 25, kedd
Géza napja

Évfordulók:
1842: Karl May születése (Hohenstein-Ernstthal)
1983: Tennessee Williams halála

Összes évforduló...

 Archívum
Elofizetés

 

Legyen a kezdőlapja az UjKonyvPiac.hu!(IE)Tegye az Új KönyvPiacot kedvencei közé!(IE)UjKonyvPiac.hu-t a Sidebarba!(NS6+)

 

 
Tovább is csak PONT-osan…


2005.02.25

A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen...

Egy gazdag ember a halálos ágyához hívta három fiát. „Tieid lesznek a palotáim és a részvényeim” – mondta a legnagyobbnak. „Te kapod örökségül a gyáraimat” – hagyakozott a középsőnek. A legkisebb fiú, apja kedvence csalódottan állt, hiszen neki semmi nem maradt. „Hajolj közelebb, fiam – szólt a haldokló – mert rád hagyom a legnagyobb üzleti titkot.” És a fia fülébe súgta: „Soha ne feledd, és ehhez tartsd magad: bort szőlőből is lehet készíteni!”

Ha egy anekdotával körül lehet írni, hát akkor ez volt az „üzleti hitvallásunk”, amikor 1993-ban
bejegyeztettük a PONT Kiadót. Az induló tőkét

kölcsönpénzből fizettük be. Az idézett titkon kívül ugyanis semmink sem volt: pár éve éltünk Ma-gyarországon, ahová a Csernobili robbanás nyomán szerzett betegségem hozott, még a rendszerváltozás előtti időkben: közel egy évig feküdtem egy budapesti klinikán, a legkisebb remény nélkül, hogy valaha is viszontlátom férjemet és 11 éves kislányunkat. (Még telefonon is nehezen tudtunk érintkezni, hiszen Bukarestben – ott élt a család – a dühöngő romániai diktatúra utolsó éveiben háromhavonta egyszer lehetett külföldi számot hívni.) Ilyen előzmények és annyi elveszett év után nyilvánvaló, hogy a történelmi helyzethez viszonyított hiányok pótlása tölti be az életemet, és a PONT Kiadónál is erre törekszem. Több nyelven adunk ki szépirodalmat a CONFLUX (a konfliktus ellentéte!) sorozatban, és ezt, amit kezdetben sokan illuzórikusnak ítéltek, ma már természetesnek tartják a változó európai viszonyok közepette.

Az Interface sorozat könyveit (a cigányság kultúrájáról) 12 európai kiadótársunkkal közösen állítjuk össze. A Gyermekekről–Gyermekekért program könyvei a gyermekkor problémáiról szólnak újszerűen és közérthetően, a Fordulópont című folyóiratunk egy-egy tematikus száma sokak szerint: intézményeket pótol, akárcsak a veszteségeknek, a gyász feldolgozásának szentelt sorozataink. Újabban az Internet felé is nyitunk, saját honlapunk mellett több szerzőnknek honlapokat indítottunk, és engem személy szerint most éppen egy nagyon fontos könyv foglalkoztat, melynek már a címe is „beszédes”: Mit mond a gyermek, aki hallgat?” A mi nemzedékünk túl sokáig kényszerült hallgatni, hát most figyelünk, felfigyelünk, és teret biztosítunk…

 
Osztályzat:Az eredmény kijelzéséhez minimum
10 szavazat szükséges

 

 
Fórum

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás.
Írja meg véleményét a Fórumra!

Felhasználói név:
Jelszó:
Amennyiben nincs még felhasználói neve és jelszava, kerjük itt regisztrálja magát!

Hozzászólás:

 

 
 

 


Partnereink:


Honlaptérkép


©1997-2020 Új KönyvPiac
Minden jog fenntartva.
Tel: (06 1) 210-9933; Fax (06 1) 210-9935
E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu